Головна  →  Новини  →  3 травня 2024

Продовжуємо працювати для розвитку міста та комфорту киян

Продовжуємо працювати для розвитку міста та комфорту киян

У рамках партнерства з містами-учасниками ініціативи "Європейська столиця демократії" продовжуємо обмінюватися досвідом та ідеями з європейськими колегами щодо механізмів ширшого залучення громадян до міських політик

Спільно з колегами з міста Жешув (Каміль Чиж, директор Департаменту брендингу міста, економічного співробітництва та туризму; Ірена Стецяк, керівниця відділу економічного співробітництва Департаменту брендингу міста) на прикладі міського простору Жешува Urban LUB обговорили ефективні інструменти комунікації з містянами, важливість зворотнього зв'язку від громадян під час прийняття рішень міською владою. Бельгійські ж колеги з міста Андерлехт (Ханан Баккуш, голова Муніципальної служби участі; П'єр Сільверберг, відповідальний за місію з питань участі громадян) представили свою практику вирішення питань розвитку громади із широким залученням місцевих жителів і жительок на прикладі міського проєкту The Megafon, який передбачає застосування низового підходу до пріоритезації запитів громадян щодо розвитку територій, на яких вони проживають.

У свою чергу ми розповіли про унікальну для України та Європи київську практику створення цілісної еко-системи для представників громадянського суспільства - мережу просторів Vcentri HUB.

Новий статус міст Києва, як учасника мережі #OGPLocal, відкриває для столиці ще більше вікно можливостей стосовно розвитку подібних деліберативних практик. Тож плануємо і надалі продуктивні діалоги з колегами з інших міст та продовжуємо працювати для розвитку міста та комфорту киян.

#Київ_столиця_діалогу

Перейти до спискуВерсiя для друку