Головна  →  Новини  →  3 квітня 2015

Марина Хонда взяла участь у обговоренні проблем державного та муніципального управління

Директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда під час відкриття міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми державного та муніципального управління», що проходила в столичній Академії муніципального управління 3 квітня, вручила виконуючому обов’язки ректора Академії Олександру Дацію вітальну адресу від Київського міського голови Віталія Кличка. Мер столиці закликав учасників конференції до конструктивного дискурсу, вироблення практичних рекомендацій щодо дієвої децентралізації, ефективного розвитку місцевого самоврядування, запровадження кращих європейських практик.

Звертаючись до присутніх, Марина Хонда наголосила, що згідно законодавства у місті Києві єдина територіальна громада, але проблеми в кожному районі різні, тому реформа має дати механізми ефективного вирішення цих проблем і принести користь кожному жителю.

Під час дискусій понад 200 науковців державного та муніципального управління України, Грузії, Республік Польща та Вірменія взяли участь у виробленні рекомендацій щодо ефективних механізмів управління у сфері місцевого самоврядування та розвитку громадянського суспільства, що відповідають сучасним викликам та європейським прагненням України.

Разом з тим, вони звернули увагу влади на слабке використання напрацювань вітчизняної науки з проблематики державного та муніципального управління.

Також учасники заходу ухвалили рішення про підготовку на базі Академії муніципального управління науково-практичної конференції «Розвиток креативного публічного управління».

Перейти до спискуВерсiя для друку