Головна  →  Новини  →  15 травня 2015

Тетяна Гузенко: «У новому випуску журналу «Київ» найбільше вразив есей талановитої Любові Якимчук «Говорить війна»

Вийшов у світ новий номер літературно-мистецького журналу «Київ», співзасновником якого є Київська міська рада. Свіже число журналу відкривається інтерв’ю із цьогорічним лауреатом Національної премії ім. Тараса Шевченка поетом і перекладачем Юрієм Буряком. Щодо публікацій, за  словами  начальника управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій Тетяни Гузенко, чи не найгострішим і найболючішим  можна назвати  есей Любові Якимчук про ситуацію на Сході нашої країни «Говорить війна». Авторка переконує читачів, що «.. значення слів тут, у Києві, та їхнє значення там, на Луганщині, відрізняються, як відрізняється мій досвід та досвід моїх рідних, які живуть буквально на лінії фронту, тому часом ми не розуміємо слів один одного, бо оперуємо якимись різними змістами…».

З словами головного редактора журналу Теодозії Зарівни, в свіжому числі журналу (рубрика «Київ» про Київ») публікується уривок із книги Олександра Маслюкова та Марини Ганцевої «Київ у стилі модерн» та спогади Софії Парфанович «У Києві в 1940 році».

Прозу представляє закінчення роману про голодомор Йосипа Струцюка «Чорний припс» та повісті Олександра Вільчинського «Шерлок Холмс на Форумі видавців»

У рубриці «Вікно у світ» – інтерв’ю з англійським перекладачем Стефаном Комарницьким «Ми маємо деколонізувати культурний простір Західної Європи» та його переклади віршів сучасного американського поета Джона Госслі.

Поезія представлена віршами та перекладами з італійської Валентини Давиденко, а також антологією молодих поетів «Що я знаю про кулі?».

У «Народознавстві» друкується завершення «Кам’янецького літопису» (переклад з давньовірменської Олександра Божка).

Олег Гринів пропонує есей «Закони національної пам’яті» про роман Михайла Слабошпицького «Що записано в книгу життя».

Мистецтво представлене іменами цьогорічного лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Миколи Компанця та художника, журналіста і педагога Василя Березового.

Перейти до спискуВерсiя для друку