Головна  →  Новини  →  18 травня 2015

У День Європи на Михайлівській площі кияни створили «рекордний» патріотичний український тризуб

У День Європи на Михайлівській площі кияни створили «рекордний» патріотичний український тризуб

Організатори акції зі встановлення рекорду України FreeGames Challenge, запропонували усім присутнім на святі «намалювати» тризуб України. Та не просто намалювати, а за допомогою шурупів вплести у спеціальне полотно 20 тисяч метрів жовто-блакитних ниток, створивши таким чином Герб України розміром 4х6 метрів.

Діти та дорослі із завзятістю долучилися до запропонованого кропіткого заняття, тому вже за кілька годин представники Книги рекордів України підтвердили встановлення захоплюючого і патріотичного рекорду. Технічне сприяння у встановленні рекорду надано компанією BOSCH в Україні.

«Цікаво, що відвідавши тематичні локації Дня Європи, представники Книги рекордів України «придивилися» до нових потенційних рекордів. Йдеться про створення з 40 тисяч кубиків «LEGO» прапорів України і ЄС, що вже є рекордом міста Києва, та інтерактивну карту Києва від посольства Нідерландів, де кожний мав змогу відмітити найкращі місця столиці. Тому, сподіваємося, що сторінки Книги рекордів України найближчим часом наповняться новими не менш цікавими рекордами», ‒ зазначила творчий директор FreeGames Challenge Людмила Вітряна.

Як зазначили у Департаменті суспільних комунікацій, цього дня Михайлівська площа могла побачити та зафіксувати ще один рекорд України ‒ з відбитків дитячих долонь на полотні.

«Найменші гості Дня Європи, занурюючи свої долоні у синю та жовту фарбу, створювали прапор України. Не втримавшись від спокуси побовтатися у фарбі, батьки та дорослі допомогли дітям встановити рекорд міста. Зафіксувати ж рекорд України ми спробуємо 23 серпня ‒ в День державного прапора», ‒ пояснила начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту Наталія Петрова.

Перейти до спискуВерсiя для друку