Головна  →  Новини  →  18 травня 2015

Публічні дебати у Дипломатичній академії пройшли в рамках просвітницької складової відзначення Дня Європи та підтвердили європейські прагнення столичних студентів

Публічні дебати у Дипломатичній академії пройшли в рамках просвітницької складової відзначення Дня Європи та підтвердили європейські прагнення столичних студентів

Головний успіх європейських країн ‒ наполеглива праця громадян, що мають всі можливості для реалізації власних проектів. До такого висновку дійшли учасники панельних дискусій, що відбулися 16 травня у Дипломатичній академії України в рамках Дня Європи. Запрошені експерти у форматі телевізійного ток-шоу дискутували щодо ключових проблем та перспектив розвитку столиці й України у європейському контексті.

Досвідом реалізації власних проектів, історій, бізнес-ініціатив, культурних, туристичних проектів, фешн-індустрії поділилися Катерина Ботанова – незалежний куратор, культурний критик і аналітик, співкураторка фестивалю CULTURESCAPES (Швейцарія), донедавна ‒ директорка CSM і засновниця онлайн-журналу korydor; Юлія Салій – головна редакторка онлайн-журналу «Хмарочос», експертка з урбаністики; Інна Сосновська – експертка компанії «Strategic Consulting Group» (SCG), лідерка напрямку «Міжнародний розвиток бізнесу», радниця декана Києво-Могилянської бізнес школи; Володимир Патіс – співвласник компанії «Ескада-М», яка працює на ринках європейських країн; Ірина Данилевська – засновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week, засновниця Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє»; Олексій Євченко – радник з питань туризму Міністра економічного розвитку та торгівлі України.

До обговорення теми долучилися студенти Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, Київського міжнародного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Дипломатичної академії при МЗС України, Академії адвокатури України.

Як зазначили у Департаменті суспільних комунікацій, публічні дебати стали одним із найцікавіших заходів просвітницької складової відзначення Дня Європи.

«Цього року ми вперше зібрали послів країн Евросоюзу, щоб дізнатися яким вони бачать День Європи – 2015 у Києві. Ми отримали чимало цікавих пропозицій, більшість з яких міська влада підтримала. Однією з основних особливостей відзначення Дня Європи по-новому стала активна роз’яснювальна складова з роботою інтерактивних майданчиків та широкою інформаційною кампанією. Ми намагалися донести всім, що Україна вже сьогодні є європейською, що українці поважають європейські цінності, і ми маємо достатньо потенціалу та ідей для євроінтеграції», ‒ наголосила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Перейти до спискуВерсiя для друку