Головна  →  Новини  →  4 червня 2015

Фотожурналісти Київського Палацу дітей та юнацтва підготували пронизливу виставку «Донбас: діти війни»

Фотожурналісти Київського Палацу дітей та юнацтва підготували пронизливу виставку «Донбас: діти війни»

«Фото, які вражають відвертістю». Такі враження у всіх, хто бачив виставку «Донбас: діти війни», презентовану у Київському Палаці дітей та юнацтва Інформаційно-творчим агентством «ЮН-ПРЕС». Виставка ініційована Уповноваженим Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Іриною Геращенко та Національною спілкою журналістів України.

Виставка об’єднала роботи як професійних журналістів та фотокореспондентів, так і волонтерів, бійців АТО і просто пересічних громадян. Серед представлених робіт – фотографії відомих фотожурналістів Влада Соделя, Олександра Клименка, Івана Богдана та інші. Загалом до експозиції виставки увійшло 40 фотознімків, що передають реальний стан речей на Донбасі, людські долі та випробування, що впали на плечі наших маленьких співвітчизників.

Як зазначили організатори виставки, проведення подібних заходів є важливими в контексті привернення уваги суспільства до мирного врегулювання ситуації на Донбасі та одним з засобів лобіювання проукраїнських інтересів за кордоном.

Фотосвідчення подій на Сході зможуть оцінити не лише у різних містах нашої держави ‒ експозиція буде представлена у європейських парламентах саме з тим, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до проблеми дітей війни на Донбасі.

Виставку також відвідали уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, співголова Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» у Верховній Раді України Марія Іонова та народний депутат України Ірина Луценко.

У Київському Палаці дітей та юнацтва виставка працюватиме до кінця червня. Вхід вільний.

Перейти до спискуВерсiя для друку