КМДА Київська міська державна адміністрація


8 червня 2015

Журналісти «Хрещатика» готують краєзнавчий путівник «Мій Київ» за участю відомих людей столиці

Заступник керівника Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко підтримала ініціативу журналістів «Хрещатика» про створення краєзнавчого путівника «Мій Київ». Задум проекту ‒ поглянути на столицю України очима відомих, авторитених людей, розповісти про куточки, пов’язані з їх особистим життям. Таким чином, впевнені журналісти, можна підготувати сучасний путівник, цікавий для українців та гостей міста.

Під час брейнстормінгу в редакції, журналісти згадали інтернет-проект, який мав успіх у 2011 році. Новий проект матиме свою web-платформу та друковану презентаційну версію

За словами головного редактора «Хрещатика» Максима Філіпова, друкована версія путівника об’єднає 30 історій відомих науковців, дипломатів, акторів, письменників, спортсменів та інших авторитетних людей, добре знаних не лише в Україні, а й за кордоном:

‒ У Києві є чимало знакових місць, про які знають усі, ‒ Софія, Лавра, Хрещатик, Андріївський узвіз, Золоті ворота, оперний та багато інших. Втім, є місця, які не менш цікаві, але не відомі широкому загалу. Думаю, багатьом було б цікаво дізнатися, що показує у Києві своїм гостям Віталій Кличко, або прогулятися тими місцями, де любить пити каву Олег Скрипка. Ми розраховуємо на чимало цікавих несподіваних історій, тому плануємо створити медіаплатформу, де викладатимуться найбільш цікаві спогади та історії учасників проекту.

Журналісти «Хрещатика» визначили формат роботи над проектом: інтерв’ю з українськими VIP, фото про згадані ними місця, переклад англійською мовою, підтримка проекту у соціальних мережах.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.