Головна  →  Новини  →  23 травня 2017

Віталій Кличко: «Ми відновлюємо довіру до влади ‒ діями. Крок за кроком. Сказав ‒ зробив»

Віталій Кличко: «Ми відновлюємо довіру до влади ‒ діями. Крок за кроком. Сказав ‒ зробив»

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час Форуму організацій громадянського суспільства міста Києва, в якому взяли участь 319 громадських організацій Києва:

‒ Ми зацікавлені в тому, щоб громадський рух Києва розвивався і був максимально задіяний для розвитку нашої столиці. На сьогодні у Києві зареєстровано близько 14 тисяч різних громадських об’єднань. Це показує, наскільки активними є кияни. Я впевнений, що нам необхідно знаходити нові форми взаємодії та розвивати ефективну співпрацю з громадами. І ми це робимо. Сьогоднішній форум – це можливість обмінятися думками, почути ваші зауваження, пропозиції щодо нашої подальшої спільної роботи задля розвитку нашого міста.

Головне завдання Форуму ‒ обговорення проблем міста та напрацювання моделей співпраці влади та громади заради їх вирішення. Також на Форумі презентували низку успішних громадських проектів, які втілюються в Києві.

Директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда звернула увагу на тенденції розвитку громадської активності:

‒ У Києві 10 812 громадських та 4 тисячі благодійних організацій. Активність громадян можна визначити по зверненням до Департаменту суспільних комунікацій під час створення таких організацій. А це не менше трьохсот заявок на рік, що свідчить про дуже активну позицію громадськості. Ми готові створювати можливості для всіх,хто сам прагне змін і розуміє, що зміни ‒ це щоденна копітка робота.

Усього на Форумі працювало три локації. Локація «Хол Чемпіонів» була присвячена участі громадянського суспільства у вирішенні ключових проблем громади Києва, зустрічі з донорами, презентації кращих київських громадських та благодійних організацій. Локація «Альтіус» представлена інтерактивними презентаціями «Ресурсні центри – дієвий інструмент розвитку місцевої демократії» та «Незалежне врядування в громаді. Стандарти Ради Європи та кращі практики». На третій локації «Сітіус» говорили про розвиток е-демократії та дискутували про активізацію громади.

Перейти до спискуВерсiя для друку