Головна  →  Я читаю  →  16 червня 2017

Що читають кияни: must read від працівників Департаменту суспільних комунікацій

 

Тетяна Гузенко, заступник директора Департаменту суспільних комунікацій – начальник управління інформаційної політики та комунікацій

За коротку відпустку встигла прочитати «Все те незриме світло» Ентоні Дорр (бестселлер від Нью-Йорк Таймс), Карл Шльогель «Український виклик», Софі Оксанен «Очищення», «Теплі історії про радість і сум» Міли Іванцової...

Всі книжки ‒ для розуму і душі. Кожна варта того, щоб відірватися від Фейсбуку. Побути наодинці з собою, коли весь світ може почекати...

 

Юлія Филипович, головний спеціаліст управління інформаційної політики та комунікацій

Цікава трилогія Бернарда Корнуелла про короля Артура, яка починається з першої частини під назвою «Король зими».

Це романи, у яких поєднується історія бриттів, саксів, франків, легенди кельтів, язичництво, раннє християнство, битви та історії кохання.

Завдяки майстерності та таланту автора, мова книги – досить добра. Так і уявляєш собі все ‒ від листочка на молодому дубі, до шеренги воїнів, що вишикувалися перед ворогом за хвилину до кривавої битви.

Цю книгу варто читати як казку ‒ страшну і прекрасну, і тоді вона вам неодмінно сподобається. Казку про лицарів і прекрасних принцес, про честь і обов’язок, криваві бої і галасливі бенкети, про любов і зраду, життя і смерть.

Я із задоволенням «проковтнула» усі три романи чого і вам бажаю.

 

Олена Коротич, головний спеціаліст юридичного відділу

Я раджу книгу Стіва Харві «Роби як жінка, думай як чоловік».

«Проблема в тому, що жінки звертаються за порадою до інших жінок. Хоча чоловік краще знає, як знайти і утримати чоловіка».

Світовий бестселер від відомого психолога, який знає про чоловіків все, тому що і сам є представником сильної статі. І на сторінках даного твору готовий відкрити нам ‒ жінкам ‒ найпотаємніші сторони психології обох сторін у вічній гонитві за «ідеальні стосунки». Варто прочитати і чоловікам! ‒ адже ви бачите тільки верхівку айсбергу.

 

Олена Іваницька, головний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва

«Україна буде винна багато кукурудзи й води, адже ми зекономили їй чималі гроші на дослідження історії».

Впевнена, ця книга зацікавить не лише любителів наукової фантастики. Йдеться про творчий експеримент сімох знаних українських письменників – «ДНК» – втілення авторської ідеї Сергія Жадана та Фоззі (Олександра Сидоренка).

Отже, 2021 рік… Вчені навчилися зчитувати людську пам’ять з ДНК і можуть фіксувати спогади пращурів. Першою людиною, обраною стати провідником у мандрівці в часі, стає 20-річний студент Андрій Чумак з України. Приватні історії, відтворені з його краплі крові, мають стати місточком у минуле багатостраждальної країни.

Може, вони підкажуть відповідь думаючій частині нашого суспільства: Чому не вдавалося? Що зробити, щоб цього разу вийшло? Чи навчимося на власних помилках?

 

Вікторія Сапуга, головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю

Ось уже другий місяць читаємо зі старшим сином Дитячу Бiблiю Борислава Араповича та Віри Маттелмяки, яку ще називають «стокгольмською дитячою Біблією» (за місцем видавництва) або «блакитною дитячою Біблію» (за кольором обкладинки).

Оскільки ця книжка для молодих читачів, серед її переваг перш за все є те, що довгі розповіді скорочені і спрощені, і кожна розповідь займає не більше сторінки, що дуже важливо для мого 9-річного сина. Пряме цитування великих фрагментів тексту супроводжується невеликими коментарями та поясненнями укладачів. Крім того, кожна розповідь супроводжується кольоровим малюнком, на якому художник зобразив своє уявлення про те, що говориться в цьому оповіданні.

Також до безперечних плюсів видання можна віднести гарну передмову про історію створення Біблії і розміщені в кінці географічні карти та фотографії біблійних місць.

Якщо ви вирішили разом з дитиною читати Біблію, готуйтеся до того, що книга дасть йому більше питань, ніж відповідей, якщо, звичайно, читач не обмежиться розгляданням кольорових ілюстрацій, а спробує вникнути в текст. Тому купуйте відразу для себе синодальну Біблію (якщо у вас її ще немає) і тлумачення до неї.

Це прекрасний привід вивчати Святе Письмо всією родиною!

 

Олексій Шепетович, головний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва

Так склалося, що в Україні виходить мало книг, присвячених видатним кіношедеврам та митцям, які ці шедеври створювали. Всі згадують переважно Disney, Pixar та інші світові студії. Але ж когорту геніальних людей зростила Україна! Їхні твори створювались в Україні та завойовували світового глядача. Серед таких людей варто згадати і Володимира Дахна, уродженця славного козацького міста Запоріжжя. Його «Козаки» вигравали численні нагороди мультиплікації.

Книга Алли Підлужної «Код Володимира Дахна», що вийшла в 2016 році за програмою «Українська книга», дозволяє зазирнути читачу за лаштунки створення «Козаків», познайомитися з видатним режисером та його героями. У книзі зібрано унікальні ілюстрації сценаріїв, анімаційних розкадровок та цікаві історії життя як режисера так і його героїв. Використано також матеріали газети «Хрещатик», що раніше публікувала чимало статей на культурну тематику.

До слова: авторка книги Алла Бистрова (Підлужна) у 2017 році була відзначена Мистецькою премією «Київ» імені Амвросія Бучми в галузі театрального мистецтва.

Перейти до спискуВерсiя для друку