Головна  →  Новини  →  11 червня 2015

Ігор Ніконов: «Зворотній зв’язок з громадою в рази швидше вирішить ряд нагальних проблем міста»

Ігор Ніконов: «Зворотній зв’язок з громадою в рази швидше вирішить ряд нагальних проблем міста»

Столична влада активно залучає громадськість для співпраці і першочерговим завданням є налагодження ефективного зворотного зв’язку. Про це зазначив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов під час зустрічі з представниками органів самоорганізації населення:

‒ Мета зустрічі – отримати зворотній зв’язок, показати, що міська влада та мер Києва готові і далі слухати громадськість та співпрацювати.

Також Ігор Ніконов презентував учасникам зустрічі проект «Відкритий бюджет», що нещодавно був запроваджений у столиці:

‒ Електронний бюджет – це той інструмент, який ви зможете ефективно використовувати для контролю над міською владою. Його унікальність у тому, що кожен киянин може тепер з легкістю перевірити, скільки бюджетних коштів виділено на конкретну школу, лікарню, будинок та дізнатися, як вони витрачаються. Київ є першим містом в Україні, де запроваджена дана система.

До обговорення питань залучення ОСНів до проведення робіт з розвитку територій і здійснення ними громадського контролю приєдналися заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, очільники районів Києва, керівники «Київзеленбуду» та «Київавтодору».

Як зазначила в ході обговорення директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, ефективність та якість виконання міських програм не можлива без залучення громадськості:

‒ Органи самоорганізації населення на сьогодні є більш дієвими співучасниками діалогу з владою. Вони найближче розуміють потреби мешканців своїх мікрорайонів, про що, завдяки таким зустрічам, можуть донести безпосередньо владі. З іншої сторони, саме ОСНи, наділені функціями громадського контролю, відтепер можуть оперативно інформувати владу про порушення. Ми маємо досягти такого рівня співпраці, коли громадськість не лише отримуватиме допомогу на вирішення локальних питань, а й розроблятиме програми розвитку міста, впливатиме на формування та використання міського бюджету, ‒ зазначила Марина Хонда.

Перейти до спискуВерсiя для друку