Головна  →  Новини  →  15 червня 2015

Столичні ОСН отримають 1 мільйон гривень з міського бюджету на проекти розвитку територій та місцевого самоврядування

Столичні ОСН отримають 1 мільйон гривень з міського бюджету на проекти розвитку територій та місцевого самоврядування

Про це повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда в ході роботи круглого столу «Особливості участі ОСН у міському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування».

Зокрема, вона ознайомила керівників ОСНів столиці зі змінами до Положення про міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, і повідомила, що цього року пропонується подавати проекти та програми за 12-ма напрямками:

1. Проведення робіт з благоустрою,озеленення та тримання в належному стані відповідних територій та обладнання дитячих і спортивних майданчиків.

2. Удосконалення механізмів контролю за наданням житлово-комунальних послуг населенню та зарістю проведених у житлових будинках ремонтних робіт.

3. Організація допомоги інвалідам, сім’ям загиблих воїнів, дітям-сиротам, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям.

4. Здійснення заходів щодо охорони навколишнього природного середовища.

5. Розвиток органів самоорганізації населення як важливої ланки системи місцевого самоврядування в м. Києві.

6. Освітнє, наукове та інформаційне забезпечення розвитку місцевого самоврядування в м. Києві.

7. Соціальний захист населення.

8. Підтримка становлення та розвитку молоді.

9. Підтримка освіти та виховання.

10. Підтримка здорового способу життя та розвитку фізичної культури.

11. Відродження і розвиток національної культури та духовності.

12. Удосконалення механізмів організації громадського порядку та охорони довкілля.

За словами Марини Хонди, конкурс розпочнеться вже наступного тижня, збір пропозицій триватиме протягом двох тижнів, а вже в середині липня буде визначено переможців:

‒ Не дивлячись на доволі скромний бюджет, ми очікуємо на активність ОСНів, чимало цікавих ініціатив та змістовних пропозицій, чим плануємо спонукати депутатів Київради збільшити обсяги фінансування міської програми сприяння розвитку місцевого самоврядування у наступному році. Ми чекаємо на проекти, направлені на результат, і в першу чергу, найбільш необхідні та актуальні для мешканців відповідної території.

До обговорення приєднався і голова Постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Олександр Бродський, який також наголосив на тому, що на подібні заходи потрібно виділяти більше коштів, і запевнив присутніх, що для усіх учасників конкурсу будуть забезпечені абсолютно рівні можливості.

Нагадаємо, на виконання заходів міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2012-2016 рр.» втретє пройде міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування для столичних ОСНів. Деякі з керівників вже визначилися з напрямками, з якими виходитимуть на конкурс.

Так, керівник квартального комітету «Шулявка» (Шевченківський район) Алла Солоненко, яка двічі перемагала з проектом організації дозвілля шляхом проведення дитячого фестивалю-конкурсу екологічного спрямування, розповіла про розпочатий ними проект безпечного перебування на подвір’ї:

‒ Нам вдалося відновити або замінити аварійні огорожі та небезпечні елементи на декількох дитячих майданчиках, чим підвищили привабливість цих зон відпочинку. Цьогоріч ми готуватимемо проект, направлений на надання соціальних послуг незахищеним верствам населення у співпраці з Територіальним центром. Також плануємо продовжити проект безпечного подвір’я.

Розуміючи нелегку економічну ситуацію і враховуючи замалий бюджет фінансування, керівник комітету мікрорайону «Дачі Караваєві» (Солом’янський район) Олена Папуша налаштована оптимістично і планує подати декілька ініціатив щодо зміни формату самого конкурсу:

‒ Проектів у нас дуже багато, але в Україні зараз важкі часи і треба всім нам «підтягнутися». Як говориться, «ти почнеш відчувати щасливим себе лише тоді, коли почнеш цінувати те, що є». Тому ми вдячні за будь-яку підтримку. А цього разу плануємо вийти з проектом влаштування футбольного поля чи баскетбольного майданчика на раніше організованому нашими силами спортивному дитячому майданчику.

Своїми планами та досвідом поділилася і керівник будинкового комітету «Вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» (Дарницький район) Людмила Бей:

‒ За рахунок коштів з міської програми ми облаштували підлітковий спортивний комплекс для воркауту і тренажерний майданчик. Поруч з ним знаходиться невпорядковане футбольне поле. Хочемо вийти з ідеєю облаштування цієї території, огородити її, встановити ворота. Подібні конкурси ‒ для нас значна і вкрай необхідна підтримка.

Перейти до спискуВерсiя для друку