Головна  →  Новини  →  14 вересня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: сьогодні – перше пленарне засідання V сесії Київради VIII скликання

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: сьогодні – перше пленарне засідання V сесії Київради VIII скликання

У сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Як житимеш, місто?»

Депутати завчасно ознайомилися з проектом порядку денного, який включає понад 250 питань. Лише загальних – майже п’ятдесят. Серед найактуальніших – основні складові бюджету міста на 2018 рік, оцінка корупційних ризиків та підготовка Антикорупційної програми, приватизація комунального майна територіальної громади, зміни до місцевих податків і зборів та міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам», нагальні аспекти громадської перспективи в контексті – прозора влада, активна громада та багато інших.

«Київ долучився до Європейського тижня місцевої демократії»

У столиці триває Європейський тиждень місцевої демократії, тема якого «Участь громадськості, консультації та зобов’язання: для процвітаючої місцевої демократії». Цьогоріч Київ, поряд з провідними європейськими містами, змагатиметься за основну відзнаку «12 зірок». Вона підкреслює досягнення місцевої влади у залученні громади до розвитку місцевої демократії.

«Швидка допомога для «швидкої»

У столиці відремонтують приміщення усіх 18 відділень Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час інспекції технічного стану відділень – підстанцій № 6 та № 4.

«Енеїда» промчить підземкою»

Столичний метрополітен та Національний художній музей України у вівторок презентували перший спільний проект. Ним став запуск незвичайного арт-потягу «Енеїда», який упродовж двох місяців курсуватиме синьою гілкою метро та знайомитиме пасажирів з історією легендарної поеми Івана Котляревського.

«Столичним школярам – інноваційні комп’ютерні комплекси»

П’ять успішних проектів першого Громадського бюджету передбачали забезпечення інноваційними комп’ютерними комплексами школи різних районів міста. Що це за комплекси та чим вони кращі за звичайні комп’ютерні класи, розбиралася «Вечірка».

«Кір: єдиний захист – щеплення»

Мешканці столиці, особливо старшого віку, ще пам’ятають ті часи, коли дільничні педіатри обходили помешкання, де мешкають дітки, що не мають відповідних щеплень і мало не навколішки благали батьків погодитися на цю нехитру процедуру. Втім, здебільшого вагома частина дорослих, вочевидь, наслухавшись чуток про можливі негативні наслідки, не зважала ні на які, навіть серйозні аргументи. Та ті часи минули. І, схоже, наразі пересічні громадяни пожинають плоди такої легковажності.

«Квартирний бойлер: вигоди і ризики»

У магазинах небачений досі ажіотаж на електробойлери. Торік до цього спричинило подорожчання централізованого постачання гарячої води, цьогоріч – його відсутність упродовж півтора місяця у багатьох районах через зупинку ТЕЦ-6.

«Цивільний захист по-європейськи»

«Вечірка» поцікавилась деякими національними особливостями системи цивільного захисту населення низки держав – членів Європейського Союзу Північноєвропейського регіону. Зокрема Данії, Фінляндії, Швеції, Норвегії. Їхній досвід може згодитися Києву й загалом Україні, яка обрала стратегічний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку