Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2017

Навчальний візит «Маршрути успіху»: Київ презентував свій найкращий досвід залучення громади до діалогу та управління містом

Навчальний візит «Маршрути успіху»: Київ презентував свій найкращий досвід залучення громади до діалогу та управління містом

Задля обміну кращим досвідом муніципального управління, 28-29 вересня з навчальним візитом «Маршрути успіхів» на тему: «Інноваційні інструменти залучення громади до діалогу з владою та управління містом: досвід Київської міської ради» до міста Києва завітали представники органів місцевого самоврядування з більшості областей України.

Зазначена програма навчальних візитів успішно реалізовується Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Дводенна програма «Маршрутів успіху» у місті Києві для зручності учасників була розділена на теоретичну і практичну частини з низкою насичених та цікавих заходів.

Зокрема, 28 вересня під час зустрічі з гостями міста Києва заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков привітав присутніх, запросивши частіше відвідувати столицю, яка щоразу буде дивувати чимось новим та цікавим.

Впродовж зустрічі директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда розповіла про форми та способи участі громадськості у процесах функціонування та розвитку міста Києва, а також про заходи міської влади щодо підвищення обізнаності громадян про існуючі можливості.

Досвідом організації інформаційно-комунікативних кампаній, використання інноваційних технологій у соціальних комунікаціях поділилася заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко.

Про структуру та напрямки роботи міського Контактного центру як ефективного інструменту якісної взаємодії громади з владою розповів заступник директора КБУ «Контактний центр міста Києва» Олександр Дудченко.

Основні досягнення та плани міста щодо розвитку однієї з форм сучасної електронної демократії – громадського бюджету, докладно окреслив начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків секретаріату Київської міської ради Артем Стельмашов.

Знайомство з функціонуванням об’єктів інфраструктури міста розпочалося з відвідування КБУ «Контактний центр міста Києва». Директор установи Лариса Жукова ознайомила гостей з роботою операторів call-центру, можливостями спеціального програмного забезпечення, новітніми системами інформування киян про різного роду події та заходи тощо.

Результати успішної довготривалої співпраці міської влади з громадськими організаціями представили директор київського велотреку Володимир Мельник та голова ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова – «Маршрути успіху» завітали до нещодавно реконструйованого київського велотреку та «перлин» нашого міста – Андріївського узвозу та Пейзажної алеї.

Наступний день учасників програми почався з відвідування, напевне, найбільш інноваційного та сучасного об’єкту – Міського центру обробки даних.

Про історію його створення, систему відеоспостереження та програмні можливості у сферах захисту інформації, контролю за роботою комунальних служб, попередження правопорушень розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Також гості відвідали Національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ), де переглянули презентацію електронних можливостей та напрацювань Kyiv Smart City Hub: функціонування системи моніторингу витрат міського бюджету «Відкритий бюджет», онлайн-платформи «Єдиний освітній простір міста Києва», створення єдиного реєстру жителів міста тощо.

По завершенню навчального візиту, його учасники дякували усім модераторам за отриманий досвід та пообіцяли розпочати реалізацію аналогічних проектів у своїх містах.

Департамент суспільних комунікацій здійснював координацію навчального візиту, а також надавав необхідну методичну підтримку та допомогу організаторам заходу – Асоціації міст України.

Перейти до спискуВерсiя для друку