Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: Київ запроваджує нові формати комунікації «влада – громада»

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: Київ запроваджує нові формати комунікації «влада – громада»

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Театр на Подолі готовий зустрічати глядачів»

3 жовтня керівництво Театру на Подолі отримало від Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) сертифікат, який засвідчує відповідність об’єкта проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.

«Столиця готується до опалювального сезону»

У 81% будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕД, технічно підготовлені до роботи в опалювальний період системи теплоспоживання, а решта – в процесі оформлення відповідних документів.

«Обдарованим дітям – стипендії Київради»

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили список стипендіатів у галузі освіти для обдарованих дітей.

«Київ запроваджує нові формати комунікації «влада – громада»

Революція Гідності активізувала українське суспільство, надала поштовх нових активних груп (волонтери, громадські організації, активісти), які до цього не були представлені в політичному процесі на місцевому рівні. Ці групи стали викликом старій системі місцевої влади, прагненням для пошуку нових моделей взаємодії. Минулого тижня в рамках проекту «ПУЛЬС» 20 представників органів місцевого самоврядування з різних областей України вивчали кращі практики столичної влади, інноваційні інструменти залучення громадськості до діалогу та управління містом.

«Пенсіонери отримуватимуть більшу пенсію уже в жовтні»

Верховна Рада підтримала урядову пенсійну реформу і ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 6614. Після підписання документа Президентом уряд зможе розпочати виплати підвищених пенсій. Тобто, вже в жовтні пенсіонери отримають підвищені пенсії.

«Чи допоможе реєстр субсидій?»

Уряд ухвалив рішення про створення єдиного державного реєстру громадян, які отримують житлові субсидії. Він повинен повноцінно запрацювати з 1 січня 2018 року. «Вечірка» з’ясовувала, чи спростить він життя одержувачам субсидій?

«Разом – до бестселерів»

Нові формати книговидання та популяризації читання, зокрема в рамках конкурсу «Коронація слова», обговорили учасники круглого столу, організованого Департаментом суспільних комунікацій. За рішенням профільної комісії Київради, Департамент суспільних комунікацій, Департамент культури та Департамент освіти КМДА розпочали роботу над новою міською цільовою програмою «Київ читає».

«Волонтерів об’єднав конгрес»

Волонтерство – шлях до створення громадянського суспільства в Україні. Під таким девізом у Києві відбувся перший Національний конгрес волонтерів.

«Де поставити пам’ятник Петлюрі?»

У Києві на честь 100-річчя подій Української революції 1917‒1921 років планується звести два нових пам’ятники ‒ монумент Соборності та пам’ятник Симону Петлюрі.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку