Головна  →  Новини  →  17 червня 2015

Робоча група схвалила проект Положення про місцеві ініціативи в місті Києві, запропонований Департаментом суспільних комунікацій

Робоча група схвалила проект Положення про місцеві ініціативи в місті Києві, запропонований Департаментом суспільних комунікацій

До напрацювання пропозицій до проекту Положення долучилися депутати Київради Олександр Бродський та Рена Назарова, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, керівник програми Українського незалежного Центру політичних досліджень Максим Лациба та експерт Центру Іван Лукеря, керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка» Андрій Нєстєрков. У підсумку робоча група дійшла висновку, що напрацьований документ можна передавати на розгляд постійних комісій міської ради.

Як зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, сьогодні у Києві процедура ініціювання місцевих ініціатив відсутня, а запропонований до обговорення проект саме регламентує ці питання:

‒ Прийняття цього рішення обумовлено необхідністю забезпечити умови для належного врахування громадської думки та безпосередньої участі киян при прийнятті найважливіших рішень, а також закріплення на міському рівні механізму внесення місцевих ініціатив.

Схвально сприйняли рішення робочої групи і депутати профільних комісій Київради. Так, на своїй сторінці у Facebook голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Олександр Бродський написав: «Обговорені пропозиції мали бути прийняті Радою ще кілька місяців назад. Дякуючи небайдужим, встановили пріоритети та строки прийняття положень Про місцеві ініціативи. Разом зрушимо !!!». А секретар постійної комісії з питань інформаційної політики та реклами Рена Назарова на своїй сторінці зазначила, що «з ухваленням цього документу, процедура внесення проектів рішення громадськістю суттєво спроститься ‒ буде достатньо 200 підписів киян, замість 1000».

Перейти до спискуВерсiя для друку