Головна  →  Новини  →  18 червня 2015

У газеті «Хрещатик» вийшов другий інформаційний бюлетень на підтримку учасників АТО, підготовлений за сприяння Департаменту суспільних комунікацій

Проблема соціальної адаптації бійців на сьогодні є не менш важливим питанням, ніж отримання пільг, оформлення документів учасника АТО, працевлаштування та ін. Другий випуск бюлетеня присвячений саме темі адаптації воїнів АТО до звичайного, мирного життя.

Про те, чим допомагає київська влада і громада, а також як правильно соціум має підготуватися до повернення військовослужбовців із зони АТО, на сторінках «Хрещатика» розповідає заступник директора Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Черкашина. До уваги читачів ‒ інтерв’ю «Адаптація воїнів АТО до мирного життя починається з перших хвилин».

Як долати перепони, не «вигорати», бути в ресурсному стані ‒ допоможе ветеранам АТО та їх родинам Всеукраїнський благодійний творчий проект АRT-Комбат. Як зазначила журналістам «Хрещатика» автор ідеї Вікторія Балинська, «творчість є найоптимальнішим шляхом трансформації війни в мир». Про сам проект, де і як пройти заняття з живопису, графіки, кераміки, хенд-мейду, квілінгу, 3D-малюнку ‒ ви дізнаєтеся зі статті «Творчість, що зцілює».

У розвиток теми соціального захисту бійців АТО та членів їх родин – інтерв’ю керівника Інформаційного центру допомоги учасникам АТО Вікторії Кісіленко. Яку допомогу нашим захисникам надають волонтери ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» ‒ читайте у статті «Київським воїнам АТО є куди піти зі своїми проблемами».

Як зазначила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко, управління преси та інформації постійно проводить моніторинг інформаційного поля, напряму спілкується з громадськими організаціями для поширення кращих практик адаптації учасників АТО та забезпечення їх соціальних гарантій:

‒ Зараз літо, кияни переймаються своїми проблемами. Люди почали звикати до тривожних новин з фронту. Тож ми намагаємося формувати громадську думку про важливість всебічної підтримки учасників АТО, поширювати досвід роботи виконавчих органів влади, волонтерів, залучати до цієї роботи лідерів громадської думки.

Перейти до спискуВерсiя для друку