Головна  →  Новини  →  23 листопада 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: з 1 грудня безкоштовний проїзд в метро – тільки з «Карткою киянина»

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: з 1 грудня безкоштовний проїзд в метро – тільки з «Карткою киянина»

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Т-подібні перехрестя і кола для Бессарабки»

Підбито підсумки школи-воркшопу з транспортного планування «Трансформація Бессарабської площі». Учасники воркшопу – студенти транспортних та архітектурних спеціальностей - представили своє бачення реорганізації дорожнього руху та створення пішохідних зон в районі Бессарабського ринку та прилеглої території (ТРЦ «Арена-Сіті»).

«Ми не слідчі, наше завдання – підказувати, що, на наш погляд, слід робити у сфері запобігання корупції»

Кияни, які цікавляться діяльністю органів столичної влади, могли звернути увагу на те, що останнім часом робота Антикорупційної ради (АКР) при міському голові стала не такою помітною і публічною, як раніше. У чому причина? Що відбувається з консультативно-дорадчим органом? Ці запитання «Вечірка» адресувала керівникові робочої групи з розробки процедур, що унеможливлюють або мінімізують корупційну складову, АКР Андрію Мірошніченко.

«Буде два«Київенерго». Скільки коштуватиме світло?»

Ухвалений півроку тому закон про ринок електроенергії, як випливає з його перехідних положень, реально запрацює через два роки. Однак реформа електроенергетичної галузі в Києві вже стартувала.

«Темп» і«Лідер». На черзі – «Спарта» та«Чемпіон»

Столична влада активно залучає і підтримує мешканців міста, які хочуть робити його кращим і комфортнішим. Однією з таких форм співпраці є Громадський бюджет, за якого кияни пропонують свої проекти поліпшення життя в конкретному районі. Так, серед переможців ГБ-1 у Подільському районі стали шість проектів капітального ремонту клубів за місцем проживання.

«Театр без бар’єрів»

У столиці запроваджують вистави, доступні для людей з обмеженими можливостями. На Андріївському узвозі офіційно відкрилася Нова сцена Київського академічного драматичного театру на Подолі. Будівля пристосована для відвідування людьми на візках, окрім того, заклад планує зробити вистави зрозумілішими людям з вадами зору і слуху.

«Син куркуля»

Минають роки і десятиліття, які віддаляють нас від Голодомору 1932-33 років, що позбавив життя мільйони українців. Невблаганний час залишає все менше свідків, які на собі відчули цю трагедію. Одним із них є киянин Олексій Остапович Кривонос, який поділився з «Вечіркою» своїми спогадами.

«Книга піднімає схід»

Чому важливі культурні комунікації з жителями українського Донбасу. Всеукраїнська благодійна акція «Книжка на схід» ‒ волонтерський проект, який вже другий рік поспіль втілюється завдяки Міжнародному благодійному фонду та видавництву «Смолоскип», Благодійному фонду Сергія Жадана та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку