Головна  →  Зараз читаємо  →  24 листопада 2017

Фахівці Департаменту суспільних комунікацій долучились до флешмобу Українського інституту книги #читайукраїнське

Як зазначили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту, до розпочатого нещодавно Українським інститутом книги флешмобу #читайукраїнське вже приєдналися відомі політики, письменники та журналісти. Долучилися до цієї чудової ініціативи і фахівці Департаменту суспільних комунікацій.

Ярослав Шибанов, начальник відділу з суспільно-політичних питань

Якщо говорити про книгу, яка найбільше змінила мене в цьому році, то це книга канадської журналістки Наомі Кляйн «Змінюється все».

Зміна клімату визнана однією з ключових проблем людства, але ця книга не про те, що знають усі. Довгий час я не сприймав загрозу глобального потепління всерйоз. Так само, як і багато хто з вас, вважав за краще швидше перегортати новини про природні катаклізми і жартував, що апокаліпсис вже близький.

«Багато років ми і наші політики повністю ігнорували те, що намагалася сказати нам природа. Тому сьогодні у нас є тільки один вибір: або ми дозволимо кліматичним змінам до невпізнання переробити наш світ, або ми самі до невпізнання переробимо нашу економіку, щоб цього не сталося. Ніяких проміжних варіантів у нас більше немає».

Можете забути усе, що ви коли-небудь чули про кліматичні зміни. Ця книга «змінить усе», зокрема і ваше уявлення про них. «Економіка та планета – у стані війни, і планета поки програє», – пише Наомі Кляйн.

Пам’ятаємо: Не існує легких рішень для складних проблем.

Юлія Филипович, головний спеціаліст відділу публічних та цифрових комунікацій

Іван Байдак, «Тіні наших побачень». Герої оповідань письменника є глибоко нещасними людьми, не дивлячись на те, що мають високу оцінку соціуму, статус та громадську позицію. У час глобалізації суспільства людина є публічною і настільки ж самотньою. Думаю, що читачам цієї прози життєві ситуації текстів та поведінка героїв буде досить близькою.

Ірина Ткачук, провідний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва

У романі Ірен Роздобудько «Тут і тепер» мені сподобалось буквально все! Перед читачем постають і дружба чотирьох подруг, і любов, і зміни, і фальш, яку вже несила терпіти… Загалом книга надихає, спонукає рухатись у напрямку щастя та не забувати про те, що поруч з тобою надійні друзі, варто лише оглянутись.

Довідково. Флешмоб #читайукраїнське створений для того, аби популяризувати книжки українських видавництв. Взяти участь у флешмобі може кожен. Варто лише поділитись враженнями, які ви отримали від прочитання книжки українського видавництва, додати фото з нею, поставити хештег #читайукраїнське, #ireadUA та позначити тих, кому хочете передати естафету.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку