Головна  →  Новини  →  7 грудня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: 7 грудня – День місцевого самоврядування в Україні

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: 7 грудня – День місцевого самоврядування в Україні

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«7 грудня – День місцевого самоврядування в Україні»

Верховна Рада повинна ухвалити пакет законів, які мають забезпечити подальший розвиток місцевого самоврядування. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив під час урочистого засідання парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування.

«Їх називали «Кіборгами»

На екрани виходить фільм про героїв оборони Донецького аеропорту. 7 грудня, до Дня Збройних Сил України, в кінотеатрах відбудеться прем’єра воєнної драми Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги». Вона розповідає про одну з найбільш героїчних сторінок новітньої історії України – бої за Донецький аеропорт. 5 гривень від кожного придбаного квитка будуть перераховані родинам військових, які там загинули.

«Ялинку прикрасять «сережки» та «намисто»

Проблеми з транспортуванням головної ялинки України з Івано-Франківської області до столиці, пов’язані з примхами снігової стихії у Карпатах, нарешті позаду – у вівторок зелену красуню доставили на Софійську площу.

«Паркування та камені спотикання»

Допоки депутати Верховної Ради зволікають із ухваленням законопроекту № 5364, що дозволить місцевій владі штрафувати водіїв за незаконне паркування і евакуйовувати автівки порушників, їхні київські колеги змушені діяти власними силами: Київрада заборонила паркування на 67 вулицях.

«На Троєщині з’явилася майстерня технічної творчості»

Юних киян запрошують опанувати корисні спеціальності. Проект став переможцем минулорічного Громадського бюджету і відкрився восени у школі № 270 за адресою: пр. Маяковського, 21-в. Для підлітків і молоді Деснянського району працюють гуртки «Основи робототехніки», «Чарівна глина», «Креативна майстерня», «Домашній майстер», «Авіамодельний», «Радіоелектронне конструювання».

«Що заважає діалогу?»

У столиці презентували звіт щодо діяльності організацій громадянського суспільства (ОГС) міста. Як виявилося, активних і реально діючих організацій набагато менше, ніж зареєстрованих. А ефективно взаємодіяти з владою їм заважає слабка поінформованість і недовіра.

«Простір комфорту й доступності»

Минулої суботи у столиці пройшов «Форум інклюзивності: простір, доступний кожному». Учасники заходу зібралися в Національному музеї Тараса Шевченка, щоб поділитися досвідом, успіхами та пропозиціями щодо створення комфортного простору і умов для гідного життя людей з інвалідністю.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку