КМДА Київська міська державна адміністрація


18 червня 2015

Марина Хонда закликала всі зареєстровані у Києві органи самоорганізації населення проявити ініціатив та виходити з клопотанням до Київради щодо надання їм додаткових повноважень

Марина Хонда закликала всі зареєстровані у Києві органи самоорганізації населення проявити ініціатив та виходити з клопотанням до Київради щодо надання їм додаткових повноважень

Сьогодні 29 керівників ОСНів столиці за круглим столом обговорили прийняте на останньому пленарному засіданні Київради рішення про розширення існуючих повноважень окремих органів самоорганізації населення.

Як повідомила на початку засідання модератор заходу ‒ директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, депутати Київради делегували трьом ОСНам Дарницького району додаткові повноваження:

‒ Таке рішення стало для Києва безпрецедентним і реалізовуватиметься поки як пілотний проект на базі ОСНів «Нова Дарниця ‒ 2», «Нова Дарниця ‒ 3» і квартального комітету «Дарниця». Зокрема, ці ОСНи отримали додаткові повноваження у сфері житлово-комунальних послуг, поводження з відходами, землекористування та благоустрою. Сподіваємося, що це дозволить їм реально вирішувати питання локального значення для своїх громад і підвищить ефективність надання відповідних послуг.

До напрацювання пропозицій щодо механізму реалізації ОСНами додаткових повноважень приєдналися депутати Київради ‒ голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Олександр Бродський та перший заступник голови постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Сергій Левада.

Своє бачення щодо делегованих повноважень та ефективності їх виконання також висловили ОСНи Дарницького, Дніпровського, Деснянського та Солом’янського районів.

Підсумовуючи роботу, Марина Хонда закликала всі зареєстровані у Києві органи самоорганізації населення «проявити ініціативу, та виходити з клопотанням до Київради щодо надання додаткових повноважень для вирішення проблем, які найбільше турбують жителів певних територій і тривалий час залишаються невирішеними державними органами на районному та міському рівнях».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.