КМДА Київська міська державна адміністрація


11 грудня 2017

Департамент суспільних комунікацій презентував інформаційний проект «Київ читає» (+ відео)

Департамент суспільних комунікацій презентував інформаційний проект «Київ читає» (+ відео)

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій. Зокрема, під час заходу у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулася презентація соціального ролику «Київ читає», виготовленого творчою командою студії «ВІАТЕЛ» на замовлення Департаменту суспільних комунікацій.

Як розповіли у відділі публічних та цифрових комунікацій Департаменту, соціальний ролик «Київ читає» незабаром буде транслюватися у Центрах надання адміністративних послуг, комунальних кінотеатрах та бібліотеках міста. Автори створили відеоряд (15, 30 та 60 секунд), який покликаний спонукати киян до читання, нагадати «гаджетозалежній» молоді про унікальні властивості книжок ‒ здатність розвивати уяву, розумові здібності, захоплювати, надихати, втілювати свої мрії.

У презентації взяли участь: Галина Криворчук, директор студії «Віател»; Арсеній Бортник, кінорежисер; Олександра Степашко, кінорежисер; Іванна Адамчук, кінорежисер; фахівці київського «Видавництва «Горобець»; студенти Київського університету імені Б.Грінченка та інші.

На ефективності популяризації читання через екранізацію літературних творів наголосили творча група студії «ВІАТЕЛ» разом з випускниками Інституту екранних мистецтв КНУТКТ ім. І.К.Карпенка-Карого, представивши програму короткометражних фільмів, створених за творами українських класиків і сучасних письменників України ‒ Марії Матіос, Руслана Горового та Осипа Маковея.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.