Брифінги та прес-конференції у Києві 20.12.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

10:30

«Україна 2017-2018 на порозі чи на роздоріжжі»

Експерти підведуть політичні, правові, соціальні та економічні підсумки 2017 року, а також  зроблять прогнози на 2018-й

Руслан Бортнік,  Валентин Гладких,  Кирило Молчанов, Катерина Одарченко, Микола Спірідонов, Анатолій Пєшко, Владислав Дзвідзінський, Валентин Гайдай, Юрій Гаврилечко, Андрій Золотарев, Олександра Решмеділова, Кость Бондаренко, Олексій Якубін, Назар Крицкалюк, Денис Антонович та інші

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

12:30

«Заміна схем лікування ВІЛ-позитивних людей може призвести до поширення резистентної форми вірусу ВІЛ».

Результати соціологічного дослідження, проведеного в дев'яти областях України за ініціативи Східноєвропейського і Центральноазійського об'єднання людей, які живуть з ВІЛ, , викликають серйозну стурбованість. Метою дослідження було визначення бар'єрів в отриманні медичних та соціально-психологічних послуг, оцінки дотримання прав пацієнтів в різних установах.

Володимир Жовтяк – президент Міжнародної благодійної організації «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, що живуть з ВІЛ»; Євген Кривошеєв – член загальних зборів Міжнародної благодійної організації «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, що живуть з ВІЛ», представник Консорціуму ключових спільнот Україн

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

13:30

Прес-конференція, під час якої громадські діячі з проекту «Ефективне місто» ГО «Студена» та руху «Сильні громади» ГО «Центр UA презентують брошуру з механізмами вирішення типових проблем міст.

Для активістів розписали механізми вирішення чотирьох поширених проблем: сміття, безпритульних тварин, неякісних доріг та відсутності комунікацій влади з громадою. Команда проекту «Ефективне місто» місяцями збирала та втілювала успішні рішення міських проблем у 16-ти містах східної України. 

Валентин Краснопьоров,  координатор проекту «Ефективне місто»; Оксана Іванців    координаторка національної мережі проекту «Ефективне місто»; Володимир Рихліцький , журналіст проекту «Ефективне місто»; Павло Островський , редактор інформаційних продуктів руху «Сильні громади»

Потрібна акредитація. Телефон:  +380632064876, [email protected]

14:30
«Прискорення політичного часу. Україна 2018»

Під час заходу планується обговорення наступних тем:  З яким доробком політичні гравці ввійдуть у 2018 рік; Небезпеки та виклики, що постануть в новому році перед українським політикумом; Чи повернуться суспільні інтереси у фокус уваги основних політичних суб’єктів. 

Сергій Дацюк,  філософ, експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика»; Юлія Тищенко, політолог, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД); Костянтин Матвієнко, політичний консультант, письменник,  публіцист та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20
 

12:00

Брифінг президії ГС «Київська міська федерація футболу» створеної осередками федерацій футболу всіх районів міста Києва.

Питання для обговорення: передумови створення футбольної спілки районів м. Києва, цілі 2018.

Щербачев Валентин, провідний спортивний журналіст України, засновник Національного Реєстру Рекордів України, засновник «Всесвітньої української спортивної агенції»;

Самборський Тарас, фундатор засновник Всеукраїнської асоціації футболу адвокатів України;

Баглай Наталія, головний адміністратор центру масового та дитячого футболу Києва в парку Місто Спорту.

Акредитація журналістів: 
(+38050) 412 48 61 або 
[email protected]

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

11:00

«Влада й підприємництво: діалог чи протистояння»

 

Член Комітету підприємців України Василь Савенко; представник ініціативи за ліберальну податкову реформу B2F Бізнес за майбутнє Ліна Клебанова; координатор ініціативи підприємців Бізнес Help Оксана Згур’єва 

Акредитація журналістів обов'язкова за тел. (066) 710-67-07

15:15

«Купуй українське, плати українцям!» щодо законопроекту №7206

 

Народний депутат України, голова комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк; народний депутат України, виконавчий директор національного комітету з промислового розвитку України Анатолій Гіршфельд та ін.

Акредитація Журналістів обов'язкова до 14:00 20 грудня 2017 року за посиланням https://goo.gl/K3Fa1h або по тел. (067) 748-08-19, [email protected] (Віолетта Гайдай).

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

12:00

Презентація четвертого благодійного календаря від Фонду «Повернись живим».

За його словами, на четвертому році війни стає усе складніше повернути увагу суспільства до неї. «Цього разу ми вирішили спробувати мистецтво. Ми зайшли доволі далеко і впевнені що цей календар викличе багато емоцій. Частина суспільства його не зрозуміє. Інша – скаже що це надсміливий крок для волонтерського фонду. Але він точно допоможе нам зібрати кошти для допомоги армії», – підкреслив волонтер.

Кожна із сторінок календаря має реальний прототип, знятий на передовій, у розташуванні одного із підрозділів спецпризначення чи на фрегаті "Гетьман Сагайдачний".

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (ART HUB)

Акредитація: [email protected], (066) 987 99 50

12:30

«Перевезення зернових вантажів залізничним транспортом, шляхи вирішення проблемних питань та покращення перевізного процесу»

 

Андрій Рязанцев - директор з економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця»; Сергій Підгородецький - директор філії «Центр транспортної логістики» ПАТ «Укрзалізниця»; представники компаній-зернотрейдерів та інші учасники перевізного процесу.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова за тел.: (044) 465-24-28, 465-39-90, 093-040-27-21.

13:00

Презентація книги «25 років присутності» 

«25 років присутності» - це унікальне двотомне подарункове видання  розміром 26х37,5 см  присвячене 25-річному ювілею української державної незалежності й українському сучасному мистецтву, що за цей час поступово, крок за кроком, у поступі поколінь перетворилося на одне з найпотужніших явищ сучасної вітчизняної культури, віддзеркалюючи її перспективи, проблеми, суперечності і новації. Видання дає можливість репрезентувати зріз української культури у рамках культурної дипломатії за межами України.

Олег Тістол - художник, представник українського необароко, один із лідерів «української нової хвилі»; Матвій Вайсберг - український живописець, графік, художник книги та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для ЗМІ обов`язкова за тел.:  (067) 238-81-85 (Ольга Стельмашевська); [email protected]; тел.: (067) 448-05-35  (Юрій Гулевич) [email protected] 

14:00

«Партнерство заради розвитку молодих медиків»

Захід присвячено соціально значущому проекту -  Всеукраїнській Олімпіаді з інфузійної терапії для студентів, інтернів та слухачів медичних закладів вищої освіти (МЗВО).

Фелікс Глумчер  -  член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор,  завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О.Богомольця; Олег Лоскутов - доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО ім. П.Л. Шупика та ін..

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

14:30

Брифінг  Директора Державного бюро розслідувань Романа Труби на тему: «Презентація стратегічної програми діяльності Державного бюро розслідувань»

Під час заходу йтиметься про пріоритети роботи Державного бюро розслідувань, завдання та послідовність їх реалізації, співпрацю з громадськістю тощо.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація ЗМІ за номером тел.: +38 068 966 70 09

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

12:00

«Переозброєння України. Підсумки року 2017 та перспективи 2018»

Учасники поінформують про стан, темпи та якість переозброєння ЗСУ та інших збройних формувань. Запропонують своє бачення пріоритетів у цій сфері на 2018 рік.

Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР); Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express.

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:00

Тема: «Дискусія «Насип їм перцю»: Презентація найкращих прикладів та інструментів для боротьби з корупцією у своїй країні, області, районі, місті, селі. Панель І»

 

Володимир Тарнай, керівник відділу бюджетної політики Центру «Ейдос»
Катерина Цибенко, координатор проекту «Побудова прозорих міст в Україні» Transparency International
Віктор Нестуля, координатор напрямку реформування державних закупівель, співкоординатор системи ProZorro від Transparency International
Олександра Устінова, член правління ГО «Центр протидії корупції»
Микола Малуха, керівник напрямку онлайн-комунікацій проекту «Ціна держави»

11:00

Тема: «Дискусія «Насип їм перцю»: Презентація найкращих прикладів та інструментів для боротьби з корупцією у своїй країні, області, районі, місті, селі. Панель ІІ»

 

Роман Ніцович, керівник проектів та програм DixiGroup
Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадської мережі «ОПОРА»
Єгор Стадний, аналітик центру CEDOS
Наталія Форсюк, директор Національного Секретаріату CoST Україна
Сергій Єфімов, координатор проекту ГО «Розумна країна»
Дмитро Остапчук, координатор ініціативи ГО «Антикорупційний монітор»
Представник E-Health

12:00

Тема: «Півроку безвізу: інформація в українських, російських і англомовних онлайн-медіа, боти і фейки в соцмережах»

 

Олександр Чекмишев, доктор наук із соціальних комунікацій, фахівець із медіа-моніторингу
Леся Ярошенко, координатор проектів Асоціації «Спільний простір»

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Круглий стіл на тему: «Тенденції 2017 року в окремих районах Донецької та Луганської областей: огляд основних подій»

 

Олексій Мацука, голова Правління ГО «Донецький інститут інформації»
Віталій Сизов, аналітик «Донецького інституту інформації»
Марія Золкіна, аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва
Олександр Клюжев, аналітик громадянської мережі «ОПОРА»
Наталія Веселова, народний депутат України (фракція «Об'єднання «Самопоміч»)

14:00

Тема: «Конкурс «Є-data Рейтинг»: підсумки 2017 року»

 

Юрій Голубчик, аналітик проекту «Є-data»

15:00

Тема: «Презентація концепції закону про захист свідків у кримінальному судочинстві. Закон Аміни Окуєвої»

 

Антон Геращенко, народний депутат України (фракція «Народний фронт»)
Кястутіс Ланчинскас, голова Консультативної місії Європейського Союзу
Денис Монастирський, експерт програми реформування правоохоронної та судової систем Українського інституту майбутнього
Ірина Камінська, мати Аміни Окуєвої

 ІНШІ

10:00

Круглий стіл на тему: «Проблеми імплементації конституційних змін щодо правосуддя та статусу Конституційного Суду України»

 

Представники законодавчої та виконавчої влади, науковці, незалежні експерти, а також представники посольств та міжнародних організацій.

конференц-зал готелю «Національний» (вул. Липська, 5).

 Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

10:00

Круглий стіл на тему: «Що відбувається у відносинах України із західними сусідами?»

Мета - обговорення шляхів нормалізації двосторонніх відносин України із західними сусідами

Василь Філіпчук – Головний Радник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД); Володимир Хандогій –Президент Української асоціації зовнішньої політики та ін.

Готель InterContinental Kyiv, кімната для засідань «Майдан», вул. В.Житомирська, 2а.

 Акредитація: [email protected].

11:00

Прес-конференція на тему: «Чи вдалося сформувати Конституційний Суд України «по-новому»?»

Експерти обговорять процедуру відбору суддів Конституційного Суду України (КСУ) та подискутують про те, чи відповідають кандидати новим вимогам, які висуваються до судді КСУ: високі моральні якості та визнаний рівень компетентності правника.

В.Шаповал - головний експерт групи конституційної реформи РПР; Ю.Кириченко - керівник проектів з конституційного права ЦППР та ін.

Інститут Горшеніна, вул. Мала Житомирська, 18-Б.

 Акредитація на місці.

 Довідки: (095)153-25-42, [email protected].

12:30

Презентація громадського проекту дизайну по облаштуванню культурно-мистецького скверу імені Василя Сліпака

 

Сергій Файфура – український телеведучий, режисер, співак; Борис Крилов – український скульптор, член Національної спілки художників України; Станіслав Уретті – архітектор, автор дизайну скверу; Юрій Сиротюк – голова фракції ВО «Свобода» у КМДА

вул. Боричів Тік, 33/6-А, конференц-зала.

 Акредитація: [email protected], (067)596-42-32

13:00

Прес-конференція на тему: «Медична реформа 2018: закриття, скорочення, ліквідація, зникнення»

 

Сергій Мельничук, народний депутат, член Комітету ВР з питань охорони здоров'я; Костянтин Надутий, заступник голови правління Всеукраїнського лікарського товариства; Сергій Кравченко, відповідальний секретар Національної медичної палати України

вул. Шота Руставелі, 16, 9 пов., РІА Новини Україна.

 Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

13:00

Прес-конференція на тему: «Обвал гривні: чи перевищить курс долара позначку 30?»

 

Олексій Плотніков - заслужений економіст, Олександр Савченко - екс-заступник голови НБУ, економіст, Наталя Ковалко - член Економічного дискусійного клубу, Сергій Яременко - екс-заступник глави НБУ

ГолосUA, вул. Бастіонна, 5/13 (вхід з вул. Курганівська).

 Акредитація: (044)284-57-62.

19:00

Презентація прем'єрної художньо-документальної стрічки «Дякую» 

Кінострічку знято з метою популяризації України в світі та в рамках Року Японії в Україні.

Головний герой - японець Хірошо Оно -  заблукав Україною та отримав море позитиву від такої подорожі. 

Члени Уряду, представники Адміністрації Президента України, Посол Японії в Україні, представники дипломатичного корпусу іноземних держав, лідери громадської думки, креативну молодь тощо

(вул. Антоновича, 50)

Перейти до спискуВерсiя для друку