КМДА Київська міська державна адміністрація


15 квітня 2015

Марина Хонда: «Розвиток громадянського суспільства потребує підготовки фахівців із суспільних комунікацій»

Марина Хонда: «Розвиток громадянського суспільства потребує підготовки фахівців із суспільних комунікацій»

Керівники КМДА та викладачі Академії муніципального управління разом обговорили можливість створення на базі Академії кафедри суспільних комунікацій.

Як зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, на сьогодні у Києві вже зареєстровано понад 17 тисяч об’єднань громадян, для ефективної і скоординованої роботи з якими необхідні висококваліфіковані спеціалісти.

«Питання підготовки фахівців з суспільних комунікацій з кожним днем стає все більш актуальним. Ми розуміємо, що назріла ситуація, коли необхідно вибудовувати професійний діалог органів виконавчої влади та громадянського суспільства, з розвитком якого професійна комунікація перестала бути складовою комерційних чи бізнесових структур. Наразі спеціалісти з комунікацій потрібні і в органах виконавчої влади. Ми маємо бути готовими до інтенсивного спілкування та аналізу чималого об’єму різноманітної інформації на професійному рівні. Саме активний розвиток громадянського суспільства потребує підготовки фахівців із суспільних комунікацій», ‒ зазначила Марина Хонда.

Крім того, міська влада має намір розширити співпрацю з Академією муніципального управління в частині підготовки фахівців зі спеціальностей, які є для Києва найбільш затребуваними та актуальними. Про це йшлося під час робочої поїздки першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Ігоря Ніконова до Академії муніципального управління.

«Зараз у столиці відбувається реформування житлово-комунального господарства, реорганізація ЖЕКів, транспортної системи. Саме тому сьогодні нашому місту необхідні висококваліфіковані та вузькопрофільні спеціалісти з енергозбереження, ліфтового господарства, управління ОСББ, організації транспортних потоків, паркувального господарства, розвитку зелених зон, а також залучення інвестицій», ‒ сказав Ігор Ніконов.

Також Ігор Ніконов зауважив, що за необхідності столична влада пропонуватиме адміністрації Академії створювати нові профілі спеціальностей, які необхідні місту: «Ми хочемо вдосконалювати кадровий потенціал та резерв столиці, опираючись на сучасні вимоги та європейські стандарти. І саме Академія муніципального управління готує спеціалістів-управлінців та знавців міського господарства».

В ході зустрічі також були розглянуті питання подальшої взаємодії студентського активу з міською владою та стратегічного розвитку Академії як провідного навчального закладу Києва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.