Головна  →  Новини  →  29 січня 2018

29 січня 2018 року в Україні вшанували пам’ять Героїв Крут

29 січня 2018 року в Україні вшанували пам’ять Героїв Крут

Сто років тому близько 400-450 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже тритисячної армії більшовиків. Бій на залізничній станції «Крути» тривав понад п’ять годин. Затримка просування армії Муравйова дала можливість укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.

До 100-річчя цієї історичної події інформаційне агентство «Укрінформ» створило інфографіку «Бій під Крутами». Про цей подвиг українських бійців під Крутами, які стримали наступ більшовиків на Київ та його значення для української історичної пам’яті йдеться в цій інфографіці.

З нагоди відзначення 100-ї річниці подвигу Героїв Крут та з метою вшанування пам’яті українських юнаків, що полягли у бою під Крутами у січні 1918 року, у Києві тривають пам’ятні заходи.

Зокрема, сьогодні о 18:30 відбудеться реконструкція бою військ Української Народної Республіки проти більшовиків на заводі «Арсенал». Актори відтворять події, які відбувались там наприкінці січня 1918 року. Збір біля станції метро «Арсенальна». Вхід вільний.

Крім цього, 31 січня о 19:00 у Колонній залі КМДА відбудеться вечір пам'яті Героїв Крут. У програмі ‒ виступи істориків, поетів, показ документального фільму Івана Канівця «Українська революція». Організатори ‒ Науково-дослідний інститут українознавства, Український інститут національної пам’яті, Київська міська державна адміністрація, видавництво «Смолоскип». Вхід вільний.

Детальніше – за посиланням.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку