Головна  →  Новини  →  1 березня 2018

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: коли відкриють «Львівську браму»?

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва»: коли відкриють «Львівську браму»?

У сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Як Тризуб став гербом»

100 років тому Тризуб був затверджений державним гербом Української Народної Республіки. Своє рішення на засіданні Малої Ради обґрунтували тим, що це є знак Київської Держави часів Володимира Святого.

«1917-1921: 917-1921: події, долі, імена»

Український Інститут національної пам’яті презентував пізнавальний сайт. Проект називається «100 років боротьби. Українська революція» і доступний в Інтернеті за адресою unr.memory.gov.ua. Він презентує напрацювання Інституту національної пам’яті і стане в нагоді тим, хто цікавиться Українською революцією, історією нашої держави.

«У Києві створюють бібліотеку аудіокниг»

У столиці в рамках Громадського бюджету-2 реалізують проект зі створення бібліотеки якісних аудіокниг українською мовою.

«Київська агломерація: «за» і«проти»

Щодня третина всього населення київської області зривається з насиджених місць і рушає на роботу до столиці. 41 відсоток мешканців Броварів і 43 відсотки жителів Ірпеня знайшли застосування своїм робочим рукам у Києві. Область є основним постачальником робочої сили на підприємства міста. І не тільки. Жителі довколишніх міст і сіл зайняли місця на всіх столичних продовольчих ринках, завоювавши репутацію годувальників Києва.

«Від Старовокзальної до Палацу спорту: є варіанти»

Останнім часом столична влада активно взялася за вирішення проблеми поліпшення перевезення мешканців спальних районів до центру міста та розвантаження центральних станцій метрополітену. Як одна із можливостей її розв’язання розглядається проект продовження лінії швидкісного трамвая від вулиці Старовокзальної до станції метро «Палац спорту».

«Київенерго» поділять на трьох?»

Київська влада хоче, щоб «Київенерго» подарувало місту свої акції, – така новина породила чимало пліток у ЗМІ. Мовляв, що за нова схема мирного рекету чи реприватизації… за згодою сторін?

«Де наші гроші з тарифів?»

Кияни нарікають на дорожнечу в платіжках за тепло і гарячу воду. У «Київенерго» натомість бідкаються, що нібито нав’язана компанії теплогенерація вкрай збиткова й утримується здебільшого за рахунок рідної їй електроенергетичної діяльності.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку