Головна  →  Новини  →  25 червня 2015

До уваги ОСН столиці: розпочато міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

До уваги ОСН столиці: розпочато міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Відбулося перше засідання Конкурсної комісії Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, яким і було дано старт Конкурсу. Проекти та програми прийматимуться Департаментом суспільних комунікацій до 8 липня.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який очолив засідання Комісії, цього року, на відміну від попереднього, міська влада все-таки віднайшла фінансування Конкурсу у розмірі 1 млн гривень:

‒ Тож тепер слово за громадою. Сьогодні для органів самоорганізації населення відкриваються досить широкі можливості. Окрім контролю за якістю ремонтних робіт, у цьому році ОСНи Києва також зможуть за рахунок міського бюджету ініціювати та вирішити одну з проблем своїх територій.

Членами Комісії, до складу якої увійшли депутати Київської міської ради, очільники профільних департаментів КМДА, зокрема, Департаменту суспільних комунікацій, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, представники райдержадміністрацій та інші, було погоджено аплікативну форму Проектів та програм, а також затверджено розподіл учасників на 5 категорій, залежно від кількості населення території ОСН.

Як пояснили у Департаменті суспільних комунікацій, в залежності від категорії визначатиметься розмір фінансової підтримки для переможців Конкурсу. Так, до 1 категорії віднесли території ОСН до 1 тис. жителів, 2 ‒ 1-5 тис. жителів, 3 – 5-10 тис. жителів, 4 – 10-20 тис. жителів, 5 – понад 20 тис. жителів.

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, цього року ОСНам пропонується подавати проекти та програми за 12-ма напрямками: благоустрій, озеленення прибудинкових територій, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, соціальний захист населення, розвиток самих ОСН, підтримка розвитку молоді та спорту, здорового способу життя, освіти та виховання, розвиток національної культури та духовності:

‒ За необхідності для визначення актуальності та важливості проектів і програм в залежності від тематики нами залучатимуться спеціалісти-експерти. При визначенні переможців Конкурсу перевага надаватиметься проектам та програмам, автори яких зможуть додатково залучити додаткові джерела співфінансування.

Прийом проектів проводиться за адресою: вул. Хрещатик, 44 (4-й поверх, каб. 412), Департамент суспільних комунікацій. Телефон для довідок: 230-92-07.

Підсумкове засідання Конкурсної комісії заплановано провести до 15 липня 2015 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку