Головна  →  Новини  →  26 червня 2015

У Києві триває робота з «декомунізації»: Департамент суспільних комунікацій розпочав громадське обговорення щодо перейменування 15 вулиць столиці

У Києві триває робота з «декомунізації»: Департамент суспільних комунікацій розпочав громадське обговорення щодо перейменування 15 вулиць столиці

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, розпочато електронне обговорення та збір пропозицій від зацікавленої громадськості щодо перейменування 15-ти вулиць Києва.

Зокрема, враховуючи рішення комісії з питань найменувань, у Шевченківському районі пропонується перейменувати вулицю Бабушкіна на вулицю Марка Безручка, вулицю Цюрупинську на вулицю Георгія Дудника, вулицю Щербакова на вулицю Щербаківського, вулицю Блюхера на вулицю Ігоря Турчина, вулицю Піка Вільгельма на вулицю Ружинську.

У Святошинському районі замість вулиць Антонова-Овсієнка, Івана Федька та Примакова з’являться вулиці з славними іменами Рейнгольда Глієра, Володимира Шульгіна і Володимира Наумовича.

Краєзнавці також запропонували вулицю Котовського у Шевченківському та Подільському районах перейменувати на вулицю Рогозів Яр, відновивши таким чином практику найменування вулиць від назв місцевих природних об’єктів.

Крім того, вулиці Петровського і Омеляна Горбачова у Солом’янському районі можуть змінити назви на честь Івана Світличного та родини Ґалаганів.

У Оболонському районі вулиці Михайла Майорова та Полупанова пропонується перейменувати на вулицю Петра Калнишевського і Пріорську.

Вулиця Чудновського у Дніпровському районі може бути перейменована у вулицю Григорія Чупринки. А вулицю Панфіловців у Печерському районі пропонується перейменувати на вулицю Добровольчих батальйонів.

Як зазначили у Департаменті, перейменування саме цих вулиць пропонується відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Долучитися до обговорення може кожен киянин на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації ‒ рубрика «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації і триватиме два місяці, до 25 серпня 2015 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку