Брифінги та прес-конференції у Києві 27.03.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

10:00

«Українські трудові мігранти – найбільший інвестор в економіку залишається непомітним та незахищеним»

В ході прес-конференції будуть висвітлені питання перспектив розвитку ринку міжнародного працевлаштування України, а також впливу трудових мігрантів на економіку нашої країни. На сьогодні українські трудові мігранти є найбільшими інвесторами в Україну і підтримують її макроекономічну стабільність.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник; керівник Соцiологiчної групи «Рейтинг» Олексiй Антипович; голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук; генеральний директор Всеукраїнського об’єднання крюінгових компаній В’ячеслав Кисловський

Телефон: +38 (067) 829 4850. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

11:30

«Прискорення на шляху ліквідації туберкульозу в Україні»

Згідно з даними ВООЗ, туберкульоз - одна з десяти основних причин смертності населення в усьому світі і за 2016 рік це інфекційне захворювання забрало життя у 1.67 млн. чоловік. В Україні 64 з 100 000 українців хворіють на туберкульоз, що в середньому в 9 разів більше ніж в європейських державах. В Україні за даними ВООЗ не діагностовані випадки ТБ становлять 25%.

Зав.відділенням мультирезистентного туберкульозу Інституту фтизіатрії і пульмонології ім.Ф.Г. Яновського НАМНУ Наталя Литвиненко; член громадської спілки «Асоціація інтенсивного лікування важких інфекційних хвороб «INCURE» Тетяна Тлустова та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20

12:00

«Чи готовий бізнес до соціальних проектів?»

В червні в Римі відбудеться італійсько-український форум соціально-відповідальних підприємців. Учасники прес-конференції піднімуть питання важливості соціального внеску бізнесу в розвиток території та культури громадян.

Місія форуму – налагодити співпрацю між соціально-відповідальними бізнесменами, кооперативами та освітніми закладами для реалізації інноваційних проектів.

Ольга Трофимцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції;

Руслана Лижичко, співачка, культурний діяч;

Тетяна Василик, голова благодійного фонду «Зміцнення громад» та ін.

Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 або [email protected]

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

11:00

«Підсумки українсько-індійських бізнес-відносин у 2017 році, перспективи і напрями співпраці у фармацевтиці, сільському господарстві, туризмі, освіті, ВПК, інших сферах у 2018-му»

 

Президент Асоціації індійських фармацевтичних виробників IPMA доктор Менон У.П.Р., голова представництва «Діа Фарма Лімітед Україна» пан Тамарай Пандіан, а також інші представники індійського бізнесу в Україні

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

«Проведення в Києві другого Міжнародного бізнес-форуму «БізнесWOMAN 2018»

Форум має на меті консолідацію зусиль жінок бізнесу, політики та соціальної сфери задля налагодження тісної співпраці, обміну досвідом та сприяння розвитку жіночого підприємництва в Україні. Цей форум надасть можливість учасницям поділитися досвідом започаткування та ведення бізнесу, презентувати свої досягнення і знайти нових партнерів. Адже учасниками заходу стануть близько 1000 жінок з 20 країн світу.

Юлія Жовтяк - заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату); Золтан Хорват - генеральний директор угорської будівельної компанії «Magasepito 99 KFT» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

10:00

«Сприяння ефективному використанню права на доступ до правосуддя осіб з порушеннями психічного здоров'я та обмеженими інтелектуальними можливостями»

Питання до обговорення.

Бар'єри, з якими стикаються особи з психічними та інтелектуальними порушеннями при зверненні до суду та отриманні правової допомоги.

Проблемні питання розгляду судом справ про обмеження цивільної дієздатності.

Як зміни до Цивільно-процесуального кодексу України (ЦПК) від 15 грудня 2017 року вплинули на судову практику визнання фізичної особи недієздатною?

Віталій Дроботун - директор Правозахисної організації «Права людини»; Сергій Бреус - директор Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

11:00

«Порушення  і втрати у сфері телерадіомовлення в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі після окупації: шляхи захисту національних інтересів і прав громадян» 

Під час круглого столу заплановано обговорення питання порушення прав місцевого населення на доступ до українського телерадіомовлення, незаконного використання країною-агресором радіочастотного ресурсу України на території тимчасово окупованого Криму, а також втрати держави, українських телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги внаслідок окупації півострова.  

Сергій Костинський - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення; представники Міністерства інформаційної політики України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

11:00

«Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні (аграрний сектор, харчова промисловість, туризм)» 

Проект «Посилення участі громадськості в реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання» реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проекту «Громадська синергія» 

Ольга Квашук – менеджер європейської програмної ініціативи МФ «Відродження»; Тетяна Васильківська – експерт-радник з питань економіки, маркетингу, менеджменту, комплексного управління якістю (сільськогосподарський консалтинг); Тетяна Тимошенко  – голова Ради Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:00

«Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні»

ГО «Детектор медіа» та КМІС презентують результати соціологічного дослідження, в рамках якого громадяни України висловили своє ставлення до українських та російських ЗМІ, соцмереж, до заборони російського контенту, ефективності боротьби з російською пропагандою, а також продемонстрували, наскільки вони здатні критично сприймати інформацію, готові підвищувати власну медіаграмотність тощо.

Володимир Паніото - директор КМІСу; Антон Грушецький - заступник директора КМІСу; Наталія Лигачова - голова ГО «Детектор медіа», Галина Петренко - директорка ГО «Детектор медіа».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

14:00

«Відсутність мобільного зв'язку з Донбасом: які наслідки для реінтеграції?»

З 11 січня 2018 року була припинена робота мобiльного оператора в непідконтрольних українській владі районах Донецької області. Це може призвести до тяжких гуманітарних наслідків та негативно вплинути на процес подальшої реінтеграції цих територій та мешканців до загального українського простору. Намагання представників української влади відновити зв’язок за допомогою міжнародних майданчиків зазнали невдач.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

18:00

«7 причин відвідати туристичне Тернопілля у 2018 році».

 

Назар Яворський - начальник відділу туризму Тернопільської ОДА; Тарас Ковальчук - директор Туристично-інформаційного центру м.Тернополя; Сергій Підмогильний - голова Української асоціації активного та екологічного туризму та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (АРТ ХАБ)

Додаткова інформація за  e-mail: [email protected] або  тел. 066-083-48-35, 067-463-68-90.

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23

11:00

Дискусія щодо діяльності Національного бюро фінансової безпеки

Питання для обговорення:

· статус НБФБ;

· підслідність Бюро та його взаємодія з іншими державними структурами;

· аналітична складова в діяльності НБФБ та особливості порушення кримінальних проваджень;

· відбір працівників на роботу до Бюро.

Ніна Южаніна – голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики

Світлана Воробей – заступник керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та ін.

Акредитація ЗМІ: на місці, за редакційними посвідченнями.

тел.: (044) 593-16-37  
e-mail: [email protected] 

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

11:30

Місцеве самоврядування. Хто тут «понаїхав»

Проаналізує питання врегулювання прав та користування благами міста (освіта дітей, медичне обслуговування) тих, хто немає прописки в столиці, але працює та сплачує податки

Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста»

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Звернення ветеранів АТО з приводу дискредитації процесу призначення Голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО»

 

 

Віталий Кузьменко, учасник АТО
Павло Тука, учасник АТО
Владислав Грищенко, учасник АТО
Віталий Баранов, учасник АТО
Ігор Марі, учасник АТО
Георгій Турчак, учасник АТО
Микита Макеєв, учасник АТО

11:00

Тема: «Підсумки Економічного форуму «Європа – Україна»: іновації, стартапи та економічні тренди 2018»

 

 

Олена Хотенко, голова Ради ГО «Інститут податкових реформ», Голова Ради Територіального відділення Асоціації платниців податків України у Київській області
Руслан Анфілов, голова Ради ГО «Фундація креативного бізнесу», експерт ГО «Інститут податкових реформ»
Андрій Станіславський, виконавчий директор ГО «Європейська молодіжна ліга»
Михайло Радіо, виконавчий директор ГО «Фундація креативного бізнесу», експерт ГО «Інститут податкових реформ»

12:30

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України

 

 

13:00

Тема: «Дискримінація у школах: результати опитування вчителів, шляхи вирішення проблеми»

 

 

Анастасія Мельниченко, Голова ГО «Студена», гендерна активістка
Лариса Денисенко, фахівець з питань захисту прав людини, посол доброї волі ООН
Галина Корнієнко, тренер з питань протидії всім формам дискримінації і ксенофобії у проекті ГО «Донбас СОС»

14:00

Тема: «Фестиваль «Острів Європа» у Вінниці»

 

 

Галина Якубович, заступниця міського голови Вінниці
Максим Філанчук, директор департаменту культури Вінницької міської ради
Катерина Калитко, письменниця, перекладачка, співзасновниця проекту «Острів Європа», кураторка міжнародної програми фестивалю, переможниця Книги Року ВВС 2017, лауреатка премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського
Анна Вовченко, перекладачка, співзасновниця проекту «Острів Європа», кураторка міжнародної програми фестивалю

 ІНШІ 

10:00

Викорінення корупції у галузі будівництва: від державного до публічного управління

Мета - розпочати обговорення окремих елементів концепції для того, щоб отримати максимальну кількість зауважень та пропозицій і спільно розробити Концепцію, яку підтримає експертна спільнота, та яка стане дороговказом для подальшого розвитку галузі будівництва.

До участі запрошені представники Державної архітектурно-будівельної інспекції, громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, експерти інших інституцій будівельної галузі.

Контакти: (093) 599-66-68, [email protected], (068) 876-96-69, [email protected]

Мiсце проведення заходу Бориса Грінченка, 7 (Будинок архітектора)

10:00

IV Форум енергоефективного партнерства'18

 

До участі у Форумі запрошуються: парламентарі, керівництво центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та обласних рад, міські голови, енергоменеджери, ОСББ, профільні громадські організації, міжнародні проекти, представники промислових підприємств, ЕСКО-компанії, будівельні компанії, виробники енергоефективних матеріалів та обладнання, енергоаудитори, профільні асоціації, ЗМІ

Інформація щодо акредитації: (044) 590-59-65, [email protected]

Мiсце проведення заходу Паркова дорога, 16-А (КВЦ «Парковий»)

11:00

Всеукраїнський форум «Вирішення соціальних питань: Простір взаємодії чи зіткнень?»

Форум організовано в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», який реалізується Карітасом України за підтримки Карітасу Німеччини та Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини

Тарас Стецьків, політик, громадський діяч; Маріанна Онуфрик, керівник національного офісу з реформи деінституціалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини та ін.

Інформація щодо акредитації: (067) 466-54-00, [email protected]

Мiсце проведення заходу готель «Київ» (готель «Київ»)

12:15

До Києва з візитом прибуде Єврокомісар Ельжбета Бєньковська

До Києва з візитом прибуде Єврокомісар із внутрішнього ринку, промисловості, підприємницької діяльності та малих і середніх підприємств Ельжбета Бєньковська.

Головна мета її візиту - обговорити з представниками української влади та бізнесу прогрес у проведенні реформ та потенціал промислової та економічної співпраці між ЄС та Україною в окремих галузях

 

Інформація щодо акредитації: https://bit.ly/2G0VBe8, (050) 334-72-40

Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 7

13:00

Внутрішні переселенці. Трагедія сучасної України

 

Ірина Новак, провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України; Олексій Якубін, політолог; Геннадій Кобзар, співзасновник Всеукраїнської організації у справах вимушених переселенців.

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16

13:00

Стратегія НБУ на два роки: реальне зниження інфляції чи черговий піар влади?

 

Віктор Скаршевський - економіст, Всеволод Степанюк - експерт з політичних та економічних питань, Олександр Савченко - заступник голови правління НБУ

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

14:00

Безкоштовний майстер-клас: Створення соціального відео для YouTube

Майстер-клас: Створення соціального відео для YouTube. За 2,5 години ми коротко розглянемо усі етапи створення ролику - від ідеї до просування в соціальних мережах. Учасники зможуть побачити знімальний процес та взяти у ньому участь. В результаті заходу буде створено соціальний ролик, який потім буде викладено онлайн.

Ця подія відбудеться завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

 

Мiсце проведення заходу вул. Набережно-Лугова, 8

14:00

Форум «Трансфер європейської політики, стратегій і бізнес практики»

Форум «Трансфер європейської політики, стратегій і бізнес практики» в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне – «Європейські моделі бізнесу: трансформація, гармонізація та стратегічна реалізація в Україні».

 

Контакти: [email protected]

Мiсце проведення заходу Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського (6-й корпус, зала адмін. Ради)

18:30

Лідерське кафе: Жіноча сила

У Лідерському кафе відбудеться зустріч із жінками, які змінять ваше уявлення щодо «суто чоловічих» професій. Ці жінки протидіють злочинності, патрулюють вулиці та захищають кордони.

Христина Бродич, Національна радниця з питань політики гендерної рівності в секторі безпеки України, ООН Жінки;

Ірина Лємєшева, начальник відділу в Департаменті "КОРД" Нацполіції України, майор поліції;

Майя Бреславська, очільник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області;

Катерина Павліченко, старший лейтенант поліції, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України

Мiсце проведення заходу вул. М.Пимоненка, 6, Американський дім

19:00

Публічна дискусія «Кримські татари на зламі тюркського та західного світів»

Публічна дискусія «Кримські татари на зламі тюркського та західного світів» до Дня народження Ісмаїла Гаспринського - видатний кримський просвітник, письменник, культурний та громадсько-політичний діяч.

Іван Патриляк, декан історичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка; Гульнара Бекірова, історик, авторка і телеведуча телеканалу ATR

Мiсце проведення заходу Кримський дім

Перейти до спискуВерсiя для друку