Брифінги та прес-конференції у Києві 23.04.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

13:30

«Голос українських жінок в ООН. Вперше у Сесії ООН взяла участь розширена незалежна неурядова  делегація громадських діячок України»

У березні 2018 р.  в штаб-квартирі ООН (Нью-Йорк) проходила  62-а сесія Комісії ООН зі статусу жінок Commission on theStatus of Women | UN Women (CSW), що була присвячена проблемам прав та можливостей сільських жінок та дівчат. Сесія зібрала 8000 жінок з усього світу, які доповідали про шляхи вирішення  проблем розширення  прав жінок в їх країнах. Українська делегація підготувала 12 доповідей, які проілюстрували світу приклади долання жінками викликів, з якими останнім часом стикнулась наша країна та готовність жіночих об’єднань України до плідної міжнародної співпраці. Також суспільство ознайомили з жахливою ситуацію із замінюванням сільськогосподарських земель в районах Донбасу.

 

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

Презентація підсумків тримісячної кампанії #Депутати_звітувати, реалізованої ініціативою «Відкритий Парламент» у співпраці з Апаратом Верховної Ради України

Кампанія #Депутати_звітувати покликана стимулювати народних депутатів України звітувати про результати своєї роботи двічі на рік за допомогою безкоштовного та зручного онлайн-інструменту zvity.org.

Олександра Кузіва - координаторка кампанії «Звіти Депутатів», Рух ЧЕСНО; Наталія Ватаманюк - координаторка ініціативи «Відкритий парламент», ПРООН; Альона Шкрум - народна депутатка України.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

11:00

«Круглий стіл» на тему:  «Розвиток малого бізнесу в Україні. Соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ»

Сучасний стан розвитку малого бізнесу в інтернет досить стрімко набирає обороти, тому бізнес, який займається безпосередньою реалізацією таких проектів, організував соціальний проект #СТАРТУЙСЬОГОДНІ. Представники напряму IT стурбовані тим, що багато гарних ідей для бізнесу в Україні залишаються без фінансової підтримки. Оскільки перший крок в реалізації власного бізнесу важко втілити в реальність, тому звернулися за підтримкою до представників Київської державної адміністрації, а також представників бізнесу для масштабування проекту і задля того,  щоб надати поштовх  розвитку малого бізнесу в Україні та економічної ситуації в цілом

Тетяна Аборонок - виконавчий директор групи компаній SEOWAVE; Максим Рибін - модератор, комерційний директор групи компаній SEOWAVE; Ярослава Корольчук- модератор, прес-секретар соціального проекту #СТАРТУЙСЬОГОДНІ; Лариса Микитьон - керівник та ініціатор проекту Veterano Service та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

12:00

«Український Антистрес. Відпочинок у національних парках: нові маршрути, ціни, корисні поради»

Напередодні травневих свят саме час поговорити про найкрасивіші національні парки країни: нові  маловідомі маршрути, правильне планування мандрівки, вартість та корисні поради щодо ековідпочинку. Дослідження «Фокусу» на цю тему було втілено у спеціальному випуску видання «Красива країна», присвяченому українським національним паркам. Також порушимо питання розвитку туристичних об'єктів та створення унікальних курортів у межах природно-заповідного фонду нашої держави.

Євген Гордєйчик - головний редактор журналу «Фокус»; Галина Ковальчук  - оглядач журналу «Фокус», співавтор спецвипуску "Красива країна"; Олеся Петрович - головний спеціаліст Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства природи та екології України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Додаткова інформація за тел.: +380 67 235 13 35 (Юлія Андрєєва) або email: [email protected]

12:00

"25-26 квітня 2018 року Експертна юридична служба за підтримки Міністерства юстиції України запрошує взяти участь у «Всеукраїнському правовому диктанті", який одночасно  проходитиме у 24-х областях України»

 

Олег Гріненко  - директор ТОВ «Експертна юридична служба»; Анатолій Коструба - доктор юридичних наук, начальник відділу зв'язків з державними органами і міжнародними організаціями Управління планування і координації правових досліджень в Україні Апарату Президії Національної Академії правових наук України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

14:00

«Масштаби порушень прав цивільного населення, постраждалого від війни на cході України, та проблеми їх захисту» 

Під час заходу правозахисники презентують спільне дослідження «Втрати цивільного населення внаслідок воєнного конфлікту на сході України (2014-2018 рр.)».

Автори дослідження – члени Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», Луганський обласний правозахисний центр «Альтернатива», Харківська правозахисна група, та Громадський Комітет захисту конституційних прав та свобод громадян.

Микола Козирев – голова правління Громадського комітету захисту конституційних прав та свобод громадян; Валерій Новиков – голова правління Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива»; Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи. 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Додаткова інформація за тел.: (067) 464-46-61 (Артем Соколенко) або е-mail: [email protected]

15:00

«Енциклопедичне видавництво»

Під час презентації буде представлено видання Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», які містять інформацію з історії вітчизняної енциклопедистики, репрезентують концептуальну модель та змістовну структуру друкованої та електронної версій ВУЕ, розкривають теоретичні та практичні засади створення ефективного енциклопедичного порталу та особливості його редакційного стилю

Богдан Червак - перший заступник Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Алла Киридон - доктор історичних наук, професор, директор ДНУ «Енциклопедичне видавництво» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

16:00

Відкриття виставки творчих робіт особливих людей з інвалідністю

Це вже третя групова виставка в рамках спільного проекту Укрінформу і волонтерів-організаторів — художниці Катерини П'ятакової та журналіста Олександра Козловського.

Цього разу будуть представлені роботи унікальних авторів, серед яких Федір Романов — переселенець зі сходу, який малює без рук, тримаючи пензлик в зубах, незрячі художники, здатні передавати дивовижний світ своїх відчуттів в об'ємних зображеннях, інші особливі митці.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (АРТ ХАБ)

Додаткова інформація за тел.: (067)976-60-88, (067)503-13-31

 ЛІГА

Адреса: вул. Парково-Сирецька, 23

14:00

Прес-конференція «Перспективи верховенства права в Україні»

Під час прес-конференції учасники:

представлять результати проекту UCU Rule of Law Lecture Series (Юридичні бесіди УКУ «Правовладдя»);

представлять методичні та змістовні рекомендації щодо викладання питань верховенства права в правничих школах України;

обговорять подальші плани розвитку проекту.

Іван Городиський - директор Школи права Українського католицького університету

Ірина Шаровська - координатор проекту, керівник проектів та програм Центру верховенства права Школи права Українського католицького університету та ін.

 

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:00

Тема: «Интерактивная выставка Форума НПО «Жизнь на линии соприкосновения»

 

 

Айгуль Жарылгасова, директор Форума НПО в Украине
Мария Алексеенко, координатор проекта «Адвокация и правовая помощь внутренне перемещенным лицам» БФ «Право на защиту»
Мария Красненко, юрист ОО «Донбасс SOS»
Валерия Вершинина, менеджер программы «Советник по вопросам ВПО»

 

10:30

Тема: «Начало Европейской недели иммунизации в Украине и акция «Родители – настоящие супергерои»

 

 

Ольга Стефанишина, заместитель министра здравоохранения
Владислав Збанацкий, заместитель генерального директора «Центра общественного здоровья МОЗ Украины»
Джованна Барберис, глава Представительства Детского фонда ООН (ЮНИСЕФ) в Украине
Ниязи Сакмак, руководитель направления «Укрепление систем иммунизации» Европейского регионального бюро Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ)

 

11:30

Тема: «Мобильные операторы запускают пилотный проект SMS-благотворительности»

 

 

Ирина Гуцал, председатель рабочей группы по внедрению Телеком-благотворительности, директор МБФ «Украинская биржа благотворительности»
Татьяна Знаменская, президент Ассоциации неонатологов Украины, доктор медицинских наук, профессор, заместитель директора по перинатологии ГУ «Институт педиатрии, акушерства и гинекологии Национальной академии медицинских наук Украины»
Представители операторов связи

 

12:30

Полковник Дмитрий Гуцуляк, спикер Министерства обороны Украины

 

 

13:30

Круглый стол на тему: «Европейские стандарты в повседневной жизни. Case «Безопасность и качество пищевых продуктов». І панель: «Стратегические коммуникации в освещении реформ: эстонский опыт и украинские реалии»

 

 

Тиина Илсен, заместитель директора Эстонского центра Восточного партнерства
Ханнес Рум, советник по вопросам стратегических коммуникаций министра иностранных дел Эстонии
Ольга Стефанишина, директор правительственного офиса по вопросам европейской и евроатлантической интеграции
Модератор: Татьяна Колосова, руководитель направления по работе с национальной аудиторией Украинского кризисного медиа-центра

 

14:30

Круглый стол на тему: «Европейские стандарты в повседневной жизни. Case «Безопасность и качество пищевых продуктов». ІІ панель: «Безопасность и качество пищевых продуктов: какие изменения ждут потребителей и производителей?»

 

 

Галина Котик, эксперт по законодательству ЕС, проект «Совершенствование системы контроля безопасности пищевых продуктов в Украине»
Любовь Акуленко, исполнительный директор Украинского центра европейской политики
Андрей Клымчук, координатор по работе с национальными медиа Офиса вице-премьер-министра по вопросам европейской и евроатлантической интеграции Украины
Борис Кобаль, директор Департамента безопасности пищевых продуктов и ветеринарной медицины Государственной службы Украины по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей

 

 ІНШІ 

09:00

ІІ Міжнародний бізнес-форум «БізнесWOMAN 2018»

Учасники форуму близько 100 жінок з 20 країн світу, серед яких: представниці дипломатичних структур, політикуму, жіночих бізнес-клубів та підприємств, засобів масової інформації, власників бізнесу, керівники політичних партій, міжнародних фондів з різних регіонів України та світу. Під час форуму запланована церемонія нагородження кращих жінок міжнародної дипломатії, політики, бізнесу та соціальної сфери 2017 року

 

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 2

09:00

Міжнародний нетворкінг «Жінка. Кар'єра. Бізнес»

В Міжнародному конгрес-центрі «Український дім» відбудеться Міжнародний нетворкінг «Жінка. Кар'єра. Бізнес». На захід запрошені успішні жінки-підприємці з усієї країни, які активно співпрацюють зі службою зайнятості та презентуватимуть свій бізнес, продукцію. Гості обміняються досвідом і кращими практиками роботи.

 

Контакти: Тарасенко Олеся (044) 289-43-69, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 2

12:00

Прес-конференція, присвячена оголошенню програми оновленого КМКФ «Молодість»

47-й КМКФ «Молодість» відбудеться 27 травня-3 червня 2018 року за підтримки Держкіно. Будуть названі фільм-відкриття фестивалю, стрічки, що потрапили до основного конкурсу дебютних повнометражних фільмів, локації та концепція фестивалю, оновлений дизайн і спеціальні покази.

Андрій Халпахчі, генеральний директор фестивалю «Молодість»; Ігор Шестопалов, програмний директор кінофестивалю; Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно; Міладін Богетіч, прес-секретар Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні; Віктор Мазур, меценат фестивалю

Інформація щодо акредитації: [email protected], (095) 671-43-13

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 17

13:00

Їжа стає розкішшю. Ціни на продукти в Україні «рвонули» вгору

 

Олексій Дорошенко - генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж; Олександр Охріменко - президент Українського аналітичного центру; Лариса Старикова - координатор аналітичного центру аграрного Союзу України.

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 (9 поверх)

14:00

Тенденції тижня: прогнози політологів, 23 квітня

 

Валентин Гладких - політичний експерт ГО «Слово і діло»; Кирило Молчанов - політолог, кандидат політичних наук; Олександра Решмеділова - політолог, кандидат філософських наук

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

14:00

Прес-конференція на тему: «Блондинки розумніші за брюнеток»

Учасниця телешоу «Холостяк» та «Мастер Шеф» Тетяна Стребкова відкриє секрети, як дівчині звернути на себе увагу заможного чоловіка.

 

Контакти: (093) 228-63-48, [email protected] Реєстрація на місці

Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2 (Арена-сіті, 2-й поверх, офіс В13, медіа-центр «Информатор Киев»)

Перейти до спискуВерсiя для друку