Брифінги та прес-конференції у Києві 25.04.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

10:30

«Використати момент – побудувати пацієнт-орієнтовану систему надання медичної допомоги хворим на туберкульоз!»

Питання: цілі та завдання проекту «Використати момент – побудувати пацієнт-орієнтовану систему надання медичної допомоги хворим на туберкульоз!»; переваги пацієнт-орієнтованої системи надання медичної допомоги хворим на туберкульоз; медичний експерт: як вибрати хворим на туберкульоз та їх сім’ям оптимальний спосіб лікування

Юрій Варченко, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»; Віталій Руденко, Всеукраїнська Коаліція «Зупинимо  туберкульоз разом», голова Правління БО «Українці проти туберкульозу»; Олександр Чепурний, ГО «Інфекційний контроль в Україні»; Владислав Денисенко, БО «МЕРЕЖА»

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

«Торгівельне протистояння між США і Китаєм: наслідки для України»

Під час заходу обговорюватимуться і  питання: США та Китай на порозі торгівельної війни: що не поділили наддержави? Як ви оцінюєте перспективи розвитку подій? Хто може виграти від торговельного протистояння між Китаєм та США? Перспективи розвитку реального сектора економіки США. Чи може торговельне протистояння сприяти розвитку реального сектора економіки США?

Президент Української асоціації китаєзнавців, головний редактор журналу «Україна-Китай» Віктор Кіктенко; член Української асоціації китаєзнавців, кандидат економічних наук,  експерт економічних програм Ukrainian Institute for the Future Ольга Хоменко; експерт, управляючий партнер «Капітал таймс» Ерік Найман та ін.

Потрібна акредитація. Телефон: (044) 498 07 64.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

10:30

«Легальне працевлаштування українців у Польщі як перспектива швидкої євроінтеграції України»

 

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, голова Польсько-української господарської палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (067) 732-97-16, [email protected].

13:00

«Державна міграційна служба України як інструмент російських репресій»

 

Співзасновник громадської організації мусульман-біженців «Азан» Анвар Деркач; представник ГО «Правозахисний рух Криму» Дамір Мінадіров; адвокат, що захищає інтереси біженців з РФ, Андрій Лещенко; координатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (099) 207-25-64

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

«Антиросійські санкції: інструмент впливу чи демонстрація безсилля?»

28 квітня виповнюється  річниця з часу запровадження санкцій проти Росії. Вже чотири  роки поспіль і міжнародне співтовариство, і Україна використовують санкції щодо Росії, але їх ефективність і спроможність вплинути на агресора залишається під питанням. Чи зможуть санкції змінити стиль поведінки Росії? Чого вдалося досягти за роки санкційного режиму? Чим є санкції: засобом відновлення суверенітету чи демонстрацією безсилля перед агресором? Якими є і можуть бути у майбутньому побічні ефекти й ціна санкцій?

Микола Капітоненко - асоційований експерт  Міжнародного центру перспективних досліджень; Антон Геращенко - народний депутат України; Павло Кішкар - народний депутат України; Іван Вінник - секретар Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

11:00

«Заради життя» (Serving Life), що здійснюється в Україні міжнародною організацією PATH, за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

«Заради життя» - один із небагатьох проектів в Україні, діяльність якого спрямована на  зменшення ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту С в установах  пенітенціарної системи України. Проект діятиме в тісній співпраці з Міністерством юстиції України та в рамках Надзвичайного плану Президента США з боротьби з ВІЛ (PEPFAR) та розширенні доступу до антиретровірусної терапії (АРТ).

Олег Торкунов – заступник начальника Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України з питань дотримання прав засуджених та осіб, узятих під варту;  Олександр Лінчевський – заступник міністра охорони здоров’я України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для представників преси та громадських організацій: Олена Лаба, спеціаліст з комунікації PATH - [email protected], тел. +380634058520.

13:15

«Глибинні інтерв'ю як метод соціологічного дослідження: що потрібно знати не соціологу»

 

Оксана Кузяків - виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, керівник Центру ІЕД-ЦДСС;  Ірина Коссе - координатор проекту Просування реформ у регіони  Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

14:30

«100 років звільнення українського Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників 1918-2018»

Під час презентації буде продемонстровано відеоролик, який присвячено 100-річчю звільнення Донбасу від російсько-більшовицьких загарбників. Це історія про спротив Армії УНР на Донбасі, яка розповідає про героїчні перемоги у звільненні територій Донбасу. Протягом квітня 1918 року було звільнено Слов'янськ, Бахмут, Горлівку, Микитівку, станцію Колпаково.  30 квітня Армія УНР вийшла до кордону з Доном.

Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Дмитро Ткаченко - виконавчий директор Аналітичного центру «Фабрика думки «Донбас», радник міністра інформаційної політики України; Тарас Підгірняк - режисер, керівник продакшн-студії «ВиДиво».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

15:00

«Старт Громадського бюджету-3 у Києві»

Під час заходу обговорюватимуться організаційні питання Громадського бюджету-3. Як відомо, Київська міська рада цього року виділяє зі столичного бюджету на громадські проекти 150 мільйонів гривень. Реєстрація нових проектів розпочинається 25 квітня і триватиме до 6 червня поточного року. Організатори прес-конференції розкажуть, які саме проекти прийматимуть до розгляду, як буде організоване голосування, коли визначать переможців.

Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій - начальник управління інформаційної політики та комунікацій КМДА; Андрій Странніков - голова Постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та програми соціально-економічного розвитку; Олександр Корень - перший заступник директора Департаменту фінансів КМДА; Ігор Хацевич - керуючий справами секретаріату Київської міської ради; Артем Стельмашов - начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київської міської ради та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

11:00

Робота за кордоном: наміри, цілі, досвід і труднощі

 

Катерина Криворученко, керівник Експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна

Аккредитация: 253 54 74.

12:30

 Що захистить простих людей у конфлікті? Презентація законодавчої ініціативи громадянського суспільства

 

Валерія Лутковська, Український інститут з прав людини, Уповноважений ВРУ з прав людини (2012-2018); Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини; Олег Мартиненко, директор аналітичного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Чим може бути корисним досвід Міністерства у справах ветеранів США?»

 

 

Брюс Янг, експерт у сфері посттравматичного стресу , клінічний соціальний працівник (Каліфорнія, США)
Ольга Яковлєва, керівник відокремленого підрозділу ГО «Development foundation» у Рівному
Наталія Гусак, завідувачка кафедри Школи соціальної роботи Києво-Могилянської Академії

 

11:00

Тема: «3 роки діяльності НАБУ: ключові досягнення та виклики»

 

 

Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України

 

12:00

Тема: «Щеплений – захищений. Спільна відповідальність громади і влади міста Києва»

 

 

Тимофій Бадіков, голова правління ГО «Батьки за вакцинацію»
Валентина Гінзбург, директор департаменту охорони здоров'я Київської державної міської адміністрації
Федір Лапій, експерт Міністерства охорони здоров’я України за напрямком «Інфекційні хвороби», доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика
Олена Лукашевич, в.о. директора Київського міського центру громадського здоров’я

 

12:30

Полковник Максим Праута, речник Міністерства оборони України

 

 

13:00

Тема: «Наслідки змін у порядку ведення касових операцій для бізнесу у 2018 році»

 

 

Олександр Кучеренко, перший заступник Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області
Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України
Олена Хотенко, голова Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України у Київській області
Юрій Васюк, начальник відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області

 

15:30

Тема: «Скільки українців поїхало за кордон і що з цим робити державі: презентація дослідження Центру економічної стратегії»

 

 

Іван Міклош, голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ (SAGSUR) , співзасновник Центру економічної стратегії
Дмитро Яблоновський, заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії
Юлія Руда, економіст Центру економічної стратегії

 

 ІНШІ
 

09:30

Тренінг «Медіа та ветерани: як виконати місію, не нашкодивши»

Центр стратегічних комунікацій Stratcom Ukraine, координаційний центр «Ігор Нескорених» (Invictus Games) в Україні ініціює спеціалізований тренінг для ЗМІ «Медіа та ветерани: як виконати місію, не нашкодивши». Під час зустрічі будемо обговорювати такі варіанти висвітлення досвіду ветеранів, які будуть коректними з точки зору етики, психології сприйняття та стандартів інклюзивності.

Лала Зінкевич, керівник відділу стратегічних комунікацій та роботи зі ЗМІ

Наталія Павленко, тімлід, Доступно.UA: «Слова та інклюзія: чому перше неможливо без другого» та ін.

 

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 22

10:00

Шляхи зменшення вартості виборчих кампаній в Україні

Присвячена питанню оптимізації бюджетів на виборчу агітацію в Україні.

Експерти міжнародних організацій та українських ГО, члени ЦВК, народні депутати та ін.

Тел.: (093) 403-58-87, (097) 917-70-70, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Госпітальна, 12 (готель «Президент»)

10:00

Молоді вчені України: проблеми та виклики

За участю представників Міністерства освіти і науки та Національної академії наук обговорять проблеми молодих вчених України: відтік кадрів з науки, недостатнє інноваційне співробітництво науки та бізнесу, недостатність популяризації науки та низький рівень престижності професії науковця.

Максим Стріха - заступник міністра освіти і науки України; Анатолій Загородній - віце-президент НАН України та ін.

Контакти: (050) 929-23-96, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 27-А-Київ (Медіа-центр Київського прес-клубу)

11:00

У Києві відбудеться прес-сніданок на тему «Громадський бюджет-2019: розпочинається боротьба за 150 мільйонів гривень»

 

Володимир Прокопів - заступник міського голови - секретар Київради; Андрій Странніков - голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, депутат Київради; Олесь Маляревич - заступник з питань інвестиційної діяльності голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, депутат Київради; Артем Стельмашов - начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків секретаріату КМР; Автори проектів

Інформація щодо акредитації: 202-76-95 або СМС на тел.: (097) 626-22-33

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 1/2

11:00

На плавучій насосній станції «Роса-300» відбудеться виїзний прес-захід, присвячений річниці катастрофи на ЧАЕС

 

Директор Дніпровської водопровідної станції ПрАТ «АК «Київводоканал» Анатолій Фурса, начальник Інформаційного управління - прес-секретар ПрАТ «АК «Київводоканал» Вікторія Яковлєва.

Інформація щодо акредитації: (067) 658-29-01

Мiсце проведення заходу метро «Почайна»

11:00

Чи стане п'ятий транш МВФ останнім для України?

 

Віктор Скаршевський - економіст; Андрій Вігірінській - експерт з економічних та політичних питань; Олег Пендзин - директор Економічного дискусійного клубу

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

12:00

Прес-конференція V Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

Під час прес-конференції будуть оголошені програма та спеціальні події ювілейного фестивалю.

Даниїл Каменський, Єва Кошева - виконавці головних ролей фільму «Сторожова застава»; Лариса Денисенко - почесна амбасадорка V «Чілдрен Кінофесту», посланниця доброї волі ООН в Україні та ін.

Мiсце проведення заходу вул. В. Васильківська/Басейна, 1/3-2 (6-й поверх, PinchukArtCentre, лаунж-зала кафе One Love coffee)

12:30

Відкриття екологічного патруля «Лісові рейнджери»

Патрульні під час урочистої лінійки приймуть присягу та відправляться на своє перше тренувальне патрулювання в лісопарковій зоні ДВРЗ. Екопатруль «Лісові рейнджери» є громадською ініціативою покликаною долучати учнівську молодь до природоохоронної діяльності та до збереження лісів. Реалізовується ГО «Друге життя» у співпраці з лісівництвами та навчальними закладами Києва

 

Інформація щодо акредитації: (093) 600-08-95

Мiсце проведення заходу вул. Алма-Атинська, 89 (школа №103)

13:00

Бюджетна резолюція 2019-2021: зростання долара, акцизів на спиртне і тютюн

 

Анатолій Пешко - академік, віце-президент Академії економічних наук України, доктор економічних наук; Віктор Скаршевський - економічний експерт.

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16

15:00

Відкриття виставки «Розстріляна еліта: Биківнянський вимір»

На території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» відбудеться відкриття фотодокументальної виставки «Розстріляна еліта: Биківнянський вимір», підготовленої науковцями заповідника.

 

Контактний тел. (044) 253-03-55

Мiсце проведення заходу Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили»

17:00

Безкоштовна лекція «Громадський транспорт Києва ХІХ - початку ХХ століть»

 

Лектор – дослідник історії Києва, доктор фізико-математичних наук, автор робіт з історії київського транспорту Стефан Машкевич.

Мiсце проведення заходу Бібліотека КПІ

18:00

Презентація дослідницько-просвітницького проекту з профілактики та протидії булінгу «СТОП ШКІЛЬНИЙ ТЕРОР!»

 

Організатори проекту представлять аналітичне дослідження з проблематики булінгу та масштабний медіа-проект із залученням відомих людей, зірок, спортсменів. На відвідувачів чекає презентація двох циклів фоторобот: демотиватори з сюжетами булінгу та історії зірок про боротьбу зі шкільним терором.

У межах презентації дитяча театральна студія покаже міні-виставу «Викресли насильство»

Інформація щодо акредитації: (067) 422-79-19, (097) 906-53-31

Мiсце проведення заходу вул. Лаврська, 10-12 (Мистецький Арсенал)

19:00

Захід на тему: «Київська кримська солідарність. Ялтинська справа»

Російська влада звинувачує Еміра-Усеїна Куку, Мусліма Алієва, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Арсена Джеппарова та Рефата Алімова в «участі у терористичній організації» та «плануванні захоплення влади у насильницький спосіб». Так звана «Ялтинська справа» стала візитною карткою боротьби ФСБ з інакодумцями мусульманами в Криму. Називаючи свої репресивні операції «боротьбою з тероризмом», силовики вриваються до будинків, проводять незаконні обшуки і затримання.

Дружини політв'язнів, Рефат Чубаров - голова Меджлісу кримськотатарського народу; Марія Гур'єва - речниця Amnesty International в Україні; Сергій Локтєв - адвокат Еміра-Усеїна Куку. Модератор: Алім Алієв - програмний директор Кримського дому

Мiсце проведення заходу Кримський дім

Перейти до спискуВерсiя для друку