Брифінги та прес-конференції у Києві 03.05.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

09:30

«Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики»

Під час круглого столу буде представлено і обговорено:

- аналітику щодо випадків порушень свободи слова у рамках щорічного дослідження  «Барометр свободи слова», яке проводить ГО «Інститут масової інформації»;

- ситуацію зі станом свободи слова на окупованих територіях;

- Платформу Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів;

- стан розслідувань як окремих справ постраждалих журналістів, так і ситуацію з розслідуванням злочинів, вчинених проти журналістів, загалом;

Міністерство інформаційної політики України; Департамент інформаційного суспільства Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи; ГО «Інститут масової інформації».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Акредитація ЗМІ за тел.: (044) 200-41-23 або e-mail: [email protected]

12:00

Прес-конференція,  присвячена результатам  Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра»

Під час заходу будуть оголошені імена переможців конкурсу у чотирьох номінаціях - «Проза», «Поезія», «Драматургія», «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» - у двох вікових категорія: 6-11 років та 12-16 років відповідно. Також будуть названі  імена переможців, які отримають  спеціальні призи від голови правління Міжнародного Фонду Івана Франка, онука Каменяра - Роланда Франка та команди фільму «Захар Беркут» , виробництва  кінокомпанії Kinorob.

Роланд Франко - голова правління Міжнародного фонду Івана Франка; Ольга Нижник - координатор проекту,  співзасновник Міжнародного фонду Івана Франка; Тамара Смовженко - доктор економічних наук, професор, Голова правління Львівського товариства у м. Києві та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

13:30

Прес-конференція щодо результатів освітнього хакатону «Інклюзія. Як зробити школу приязною для всіх?», присвячений викликам  інклюзивної освіти, з якими стикаються діти у школах

Це був перший із серії освітніх хакатонів, які Центр інноваційної освіти «Про.Світ» разом із партнерами планує провести у різних містах України протягом 2018–2019 років.

5 команд-переможців отримали грошову підтримку від призового фонду та стартували зі своїми проектами на платформі GoFundEd. Кампанія для залучення фінансування триватиме 60 днів, за які кожен проект має назбирати всю суму для його реалізації.

Олена Шульга - координаторка освітніх проектів краудфандингової платформи GoFundEd; Уляна Пчолкіна - членкиня правління та інструкторка ВООІ «Група активної реабілітації», телеведуча; Григорій Баран - керівник служби виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

12:00

Субсидії по-новому: які нові правила гри?

Який проаналізує нові правила гри для отримання субсидій з 1 травня, критерії бідності, хто буде позбавлений субсидій, як проходитиме верифікація бажаючих отримати субсидії

Олександр Сергієнко - директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста», експерт в питаннях ЖКГ,

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

12:30

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України

 

 

13:00

Відкрита дискусія на тему: «Схід і захід разом: прозорість фінансування медицини»

 

 

Андрій Букін, представник ГО «Студія правових та соціальних досліджень» (м. Суми)
Наталія Гусак, представниця «Закупівлі Чернівці» (м. Чернівці)
Ігор Черняк, заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр» (м. Харків)
Юлія Грига, голова правління ГО «Філософія серця» (м. Вінниця)
Модератор: Роман Вибрановський, керівник напрямку комунікації реформ Українського кризового медіа-центру

 

 ІНШІ

09:30

Можливості експорту продуктів ягідництва

Круглий стіл на тему: «Можливості експорту продуктів ягідництва», організований Міжнародним Торговим Центром у рамках програми EU4Business «Східне партнерство: Готові до торгівлі».

 

Конт. тел.: (067) 487-37-49

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 7/11

10:00

Суспільне відкриває фан-зону Євробачення-2018

Фан-зона міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2018 у головному офісі Суспільного - в київському телецентрі «Олівець». Відвідувачі фан-зони зможуть не лише підтримати учасників цьогорічного пісенного конкурсу, а й побачити численні фотозони, взяти участь у безкоштовних майстер-класах з танців, вокалу, португальської мови, поспілкуватись з зірками українського шоу-бізнесу.

 

Мiсце проведення заходу вул. Мельникова, 42 (телецентр «Олівець»)

10:00

Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО): гендерний зріз

Під час заходу будуть вперше презентовані результати дослідження «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб: гендерний зріз», яке було проведено на основі даних репрезентативного опитування ВПО, щоб оцінити становище жінок та чоловіків ВПО, визначити особливості та особливі потреби щодо захисту їхніх прав

Аксана Філіпішина - представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності; Світлана Колишко - координатор проекту Програми розвитку ООН «Зміцнення потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та ін.

Інформація щодо акредитації: (097) 721-76-73, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 21/8

13:00

Прес-конференція та презентація нової програми «Київські фрески», присвяченої святкуванню 250- річчя стаціонарного цирку

Прес-конференція та презентація нової програми «Київські фрески», присвяченої святкуванню 250- річчя стаціонарного цирку та у рамках проекту «Київська циркова весна-2018»

 

Інформація щодо акредитації: (044) 484-64-05, 236-39-39 (з 10.00-17.00), [email protected]

Мiсце проведення заходу Національний цирк України

13:00

Прес-конференція: «Кінь. Сільськогосподарська тварина, спорт або бізнес»

 

Ольга Целінська - юрист ГО «Громадська рада зоозахисників Одеси»; Наталія Журбіна - експерт з утримання та психології коней; Данило Юрченко - юрист, лідер ініціативної групи «ZOOправо»

Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 (9 поверх)

13:00

Удар по гаманцю: чи виправдане подорожчання проїзду в транспорті до 8 гривень?

 

Андрій Задерейко - секретар постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами; Володимир Назаренко - директор компанії «Трансгруп»; Віктор Медведь - директор консалтингової компанії «Інвест-експерт»

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

17:00

Прес-конференція учасників проекту «Серцем до серця: покази та онлайн-обговорення документального кіно Україна-Литва»

Під час прес-конференції відбудуться прямі відеоввімкнення з м. Вільнюсом (Литва) та м. Мар'їнкою (Донецька область), де перебуватимуть автори та герої документального фільму «Крим.Як це було»

Лариса Артюгіна - кінорежисерка, керівник проекту «Платформа української документалістики»; Юрій Бутусов - головний редактор «Цензор.нет»; Олександр Терещенко – «кіборг» та ін.

Конт. тел.: (067) 447-35-45

Мiсце проведення заходу вул. Ірининська, 5/24 (оф. 97-А.)

18:30

Презентація нового видання історика Сергія Громенка «Забута перемога. Кримська операція Петра Болбочана 1918 р.»

Книжка присвячена спробі Української Народної Республіки у квітні 1918 р. включити до свого складу Кримський півострів, попередньо визволивши його від більшовиків, що раніше узурпували там владу.

Сергій Громенко - автор книги, кандидат історичних наук, публіцист; Володимир В'ятрович - голова Українського інституту національної пам'яті, кандидат історичних наук та ін..

Тел.: (044) 281-08-91, memory.gov.ua

Мiсце проведення заходу вул. Омеляновича-Павленка, 9, ДП «Кримський дім»

Перейти до спискуВерсiя для друку