КМДА Київська міська державна адміністрація


16 травня 2018

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту (+відео)

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту (+відео)

Наталія Комаренко, співавтор громадського проекту «Відновлення спортивного майданчика «Спорт без обмежень» на вул. Гната Юри, 7-А:

‒ Моя середня дитина має інвалідність. З такими ж мамами, як і я, ми вирішили розробити спільний майданчик і для здорових, і водночас для дітей з інвалідністю. Важливо, щоб суспільство звикало до цього і починало толерантно ставитися до людей із інвалідністю. На майданчику є комплекс «Воркаут» для молоді без особливих потреб і для людей та дітей з інвалідністю, які тут проживають. Це не просто майданчик, а територія для занять спортом. Ще залишились роботи із влаштування безпечного покриття.

Департамент суспільних комунікацій нагадує, що у столиці з 25 квітня до 6 червня триває прийом громадських проектів, реалізація яких здійснюватиметься за рахунок міського бюджету за результатами голосування серед киян.

Зокрема, проекти можна подавати за напрямками: безпека, дороги і транспорт, комунальне господарство, енергоефективність, культура й туризм, екологія, громадянське суспільство, освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, спорт, ІТ, публічний простір тощо.

Загалом на реалізацію громадських ініціатив наступного року у міському бюджеті планують виділити 150 мільйонів гривень. Мінімальна вартість проекту становитиме 50 тисяч гривень, максимальна – 3 мільйони.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.