Головна  →  Новини  →  28 квітня 2015

У Києві вулиці Калінінградська та провулку Профінтерну повернуть історичні назви

27 квітня під головуванням заступника міського голови – секретаря Київради Олексія Резнікова відбулось чергове засідання Комісії з питань найменувань, в ході якого було розглянуто низку питань щодо зміни назв вулиць у Києві.

Зокрема, за інформацією директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, комісія підтримала ініціативу депутатів Київської міської ради Руслана Андрійка та Олександра Вовченка щодо повернення окремим вулицям столиці їх історичних назв, а саме: вулиці Калінінградській – Гладківська, а провулку Профінтерну – провулок Рататюків.

Також було підтримано пропозицію депутатів Київради Вікторії Мухи та Олексія Гриценка щодо зміни назв об’єктів міського підпорядкування, які пов’язані з державою-агресором. Так на громадське обговорення виноситься питання перейменування Московської площі на Деміївську та Московського моста на честь його автора Георгія Фукса.

Окрім того, за ініціативи депутата Київської міської ради Олександра Вовченка на громадське обговорення виноситься питання перейменування вулиці Ілліча у Дарницькому районі на честь Героя небесної Сотні В’ячеслава Веремія.

Члени комісії підтримали перейменування бульвару Івана Лепсе на честь почесного громадянина Києва, колишнього голови міськвиконкому Валентина Згурського та вулиці Пугачова у Шевченківському районі – на честь видатного нейрохірурга, академіка Андрія Ромоданова.

Ім’я видатного українського письменника Павла Загребельного пропонується присвоїти центральній бібліотеці № 141 Деснянського району столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку