Брифінги та прес-конференції у Києві 31.05.2018

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

11:30

«Мінськ-3: експертна модель реінтеграції тимчасово окупованих територій»

Як повернути Україні анексований Крим і окупований Донбас? Відповідь на це питання нададуть експерти громадської організації «ЕкспертиЗА Реформ», презентувавши власну модель реінтеграції тимчасово окупованих територій під назвою «Мінськ-3». Дана модель заснована на принципі солідарної відповідальності країн-підписантів Будапештського меморандуму (РФ, США, Великобританії) за невиконання своїх зобов’язань перед Україною.

Юрій Георгієвський – голова Координаційної ради громадської організації «ЕкспертиЗА Реформ», доктор юридичних наук; Тетяна Барановська, експерт громадської організації «ЕкспертиЗА Реформ» та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

«Колишній власник агрохолдингу «Мрія», який вкрав мільярд, намагається прибрати свідків своїх злочинів».

Йтиметься про систематичне залякування колишніх співробітників агрохолдингу «Мрія», про захоплення майна, про створення фіктивних боргових зобов'язань і вчинення тиску на незгодних через злочинне угруповання, на чолі якої стоїть колишній власник холдингу. Учасники прес-конференції нададуть інформацію про те, хто і якими методами намагається тиснути на свідків у справі, озвучать прізвища, а також дадуть юридичну оцінку перспективам судового розгляду.

Потерпілі від протиправних дій; адвокат потерпілих Дмитро Йовдій; народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій

Потрібна акредитація.
Телефон: +38 (093) 781-73-04.

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20

10:00

«Міністерство ветеранів: проблеми громадського контролю»

У рамках круглого столу будуть обговорюватись наступні теми:

досвід інших країн в підході до громадського контролю реалізації програм підтримки ветеранів та в організації управління цією підтримкою;

ризики створення Міністерства у справах ветеранів України;

залучення учасників АТО до процесу створення та функціонування Міністерства у справах ветеранів;

Максим Бутко, голова ГО «Асоціація комбатантів України»;

Марлен Місіратов, голова ГО «Хайтарма»;

В’ячеслав Марченко, в.о. голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції та ін.

Акредитація журналістів: (063) 816-88-58

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

11:00

«Народний Трибунал замість сурогатного Антикорупційного Cуду»

 

Екс-суддя Конституційного суду України, учасник ініціативної групи Віктор Шишкін; дисидент, правозахисник, учасник ініціативної групи Степан Хмара; митрополит Української апостольної православної церкви, учасник ініціативної групи митрополит Стефаній та ін.

 Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (097) 083-47-76, [email protected], сайт: ss-ukr.net

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

11:00

«Право на брехню агресора чи убезпечення Української держави: чи сприяє блокування антиукраїнських сайтів появі в Україні «інформаційного авторитаризму»?

Політика обмеження інформаційної антиукраїнської діяльності постійно перебуває у фокусі уваги експертів та журналістів, які дедалі частіше порушують питання про те, що боротьба з інформаційною агресією поступово перетворює Україну на «маленьку Росію» з її обмежувальними практиками. При цьому експерти звертають увагу на те, що в умовах значної різниці в потенціалах (політичних, економічних, медійних) між Україною та Росією заборони – цілком виправданий крок на шляху протидії деструктивній пропаганді.

 

Дмитро Дубов – завідувач відділу «Досліджень інформаційного суспільства та інформаційних стратегій» Національного інституту стратегічних досліджень, доктор політичних наук;  Тетяна Черненко - завідувач відділу гуманітарної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, кандидат філософських наук; Дмитро Тимчук – народний депутат України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

12:00

«Перші економічні результати Угоди з ЄС»

Запитання, на які спікер вебінару дасть відповіді:

- Наскільки змінилися обсяги українського експорту до ЄС?

- Які товари експортують українські підприємства до ЄС?

- Як українські підприємці оцінюють вплив Угоди про асоціацію на свій бізнес?

- Наскільки вчасно просувається впровадження Угоди про асоціацію в Україні?

Вероніка Мовчан - директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:00

Прес-конференція, присвячена результатам розкопок на місці зруйнованого пам’ятника воякам УПА на цвинтарі в селі Грушовичі, поряд із містом Перемишль, Республіка Польща

26 квітня 2017 року на цвинтарі у селі Грушовичі представники правих польських організацій зруйнували пам’ятник воякам Української Повстанської Армії. Польська сторона пояснила це як «демонтаж незаконного пам’ятника УПА», який простояв 23 роки. Руйнування монумента постфактум було легалізовано заявами Міністерства культури та Інституту національної пам’яті Польщі.

Святослав Шеремета - відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій;  Павло Подобєд - заступник начальника управління – начальник відділу обліку та збереження місць пам’яті Управління інституційного забезпечення політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

13:15

Презентація Звіту про дотримання прав дитини «Голоси дітей» за результатами всеукраїнського дослідження

На заході будуть представлені результати дослідження, яке було проведене в 2017 році групою молодих людей (у віці 14-19 років).

Діти, які брали участь у підготовці звіту та проведенні дослідження.

Контактні телефони: (044) 279-22-42,
279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

11:00

Пальмова олія чи транс-жири: що треба заборонити?

Яка розкаже, що собою являє пальмова олія, шкідливість пальмової олії чи транс-жирів, що саме треба заборонити для використання у продуктах харчування, що саме пропонує заборонити законопроект

Олена Сидоренко - експерт з якості та безпечності харчових продуктів, професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю КНЕУ,

Аккредитация: 253 54 74.

12:30

Збройний конфлікт: військова підтримка незаконних військових формувань «ДНР» та «ЛНР» з боку Російської Федерації

 

Віталія Лебідь - юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ; Сергій Мовчан - експерт Центру документування УГСПЛ; Олександр Кореньков - директор Міжнародного центру дослідження проблем безпеки, співавтор звіту; Артем Конопкін - ведучій радіо «Армія FM», волонтер дослідницької групи «Центр вивчення повстанських рухів», співавтор звіту

Аккредитация: 253 54 74.

 ІНШІ 

09:00

4-й Міжнародний торговий форум Live International Marketplace («LIM-2018»)

4-й Міжнародний торговий форум Live International Marketplace («LIM-2018»)

 

Контакти: (98) 098-83-99, (063) 978-58-09, (044) 221-80-39, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 (ТПП України)

09:30

Експертне обговорення «Плани дій сталого енергетичного розвитку міст: досвід впровадження та нові можливості»

 

Святослав Павлюк - виконавчий директор АЕМУ; Олександр Симчишин - мер. м. Хмельницький; Оксана Кисіль - національний експерт проекту Угода Мерів в Україні; представники Держенергоефективності та Мінрегіону

Мiсце проведення заходу вул. Ольгинська, 6 (2 поверх, оф. 21)

10:00

Україна та Німеччина: до 100-річчя встановлення міждержавних відносин

Міжнародна наукова конференція «Україна та Німеччина: міждержавні відносини в 1918 - 1924 рр.» у Києві, Чернігові та Тростянці, присвячена 100-літтю визнанню низкою провідних держав світу, насамперед, Німеччиною, незалежності України та першим спробам налагодження між ними міждержавних взаємин.

 

Конт. тел.: (0462) 676-052, (093) 741-62-92

Мiсце проведення заходу Дипломатична академія України

10:00

Міністерство ветеранів: проблеми громадського контролю

 

Народні депутати-члени Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю та Комітету з питань національної безпеки і оборони а ін.

Інформація щодо акредитації: (063) 816-88-58

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 (1-й поверх)

11:00

Тютюн розбиває серця - брифінг до Всесвітнього дня без тютюну

Брифінг з нагоди Всесвітнього дня без тютюну на оглядовому майданчику біля Маріїнського палацу, де представники Київського міського центру громадського здоров'я та ГО «Життя» розкажуть про загрозу куріння для здоров'я українців, а також представлять ефективні інструменти зменшення поширеності куріння в Україні.

Володимир Курпіта - генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України; Олена Лукашевич - директор Київського міського центру громадського здоров'я та ін.

Контакти: (063) 261-74-05, (044) 234-93-20, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5-А

13:00

Перший випуск Академії патрульної поліції

Презентація Академії патрульної поліції та перший випуск курсантів за участі керівництва МВС, Національної поліції, міжнародних партнерів.

 

Інформація щодо акредитації: [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Народного Ополчення, 9-Київ

13:00

Резонансні злочини: хто стоїть за вбивством Аркадія Бабченко?

 

Кирило Молчанов - політолог; Олесь Доній - екс-народний депутат, політолог; Віктор Бояров - професор кафедри кримінального процесу і криміналістики

Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

13:00

Прес-конференція з нагоди передачі найсучаснішого ультразвукового апарату Philips CX50 для УЗД-діагностики серця

Прес-конференція з нагоди передачі найсучаснішого ультразвукового апарату Philips CX50 для УЗД-діагностики серця вартістю 4 млн. 600 тис. грн. Центр отримає обладнання завдяки соціальній програмі «Живи серцем» від компанії Philips

 

Інформація щодо акредитації: (044) 284-03-28, (067) 376-58-96, [email protected]

Мiсце проведення заходу Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України (конференц зала, 4-й поверх)

14:00

Семінар з фінансування енергомодернізації житла в багатоквартирних будинках ОСББ м. Києва IQ energy

Спільний семінар Київської міської державної адміністрації (КМДА) та Програми ЄБРР IQ energy для ОСББ м. Києва.

Дмитро Науменко, директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА; Сергій Масліченко, асоційований директор Департаменту енергоефективності та змін клімату в Україні, Польщі та на Кавказі ЄБРР та ін.

Інформація щодо акредитації: [email protected], (050) 442-07-92

Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 55 (конференц-зала)

14:00

Брифінг щодо поточного стану та перспектив розвитку військового співробітництва ЗСУ на 2018 рік

Брифінг у МОУ за участю тимчасово виконуючого обов'язки начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України полковника Левчика Валентина Валентиновича.

 

Інформація щодо акредитації: (044) 454-42-55, [email protected]

Мiсце проведення заходу просп. Повітрофлотський, 6 (Збір акредитованих журналістів - об 13.40 31 травня на КПП)

14:00

Міністерство України у справах ветеранів - погляд громадськості щодо його завдань та структури

 

Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. До участі запрошені народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій ветеранів та людей з інвалідністю.

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2

15:00

Авторська презентація школярами із зони АТО та з числа ВПО збірника життєвих історій «(Не)дитячий погляд на війну»

Прес-конференція присвячена особистій рефлексії наймолодших очевидців війни на Сході України та анексії Криму, есе котрих увійшли до збірки спогадів про ці трагічні події. Учасниками авторського колективу є: підлітки з числа ВПО, діти воїнів АТО, юні мешканці прифронтових і тимчасово окупованих територій.

 

Тел.: (063) 622-54-32, [email protected]

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 7/11 (конференц-зала «Admiral Hall»)

15:00

У Києві відбудеться військовий турнір пам'яті полковника Ігора Павлова

Турнір з міні-футболу, присвячений 50 річчю з дня народження начальника кафедри загальної тактики полковника Павлова Ігоря Миколайовича, який героїчно загинув у лютому 2015 року, захищаючи незалежність України в зоні проведення антитерористичної операції.

У турнірі приймуть участь 4 команди інституту: факультет телекомунікаційних систем; факультет інформаційних технологій; факультет бойового застосування систем управління зв'язку; управління інституту. Організатори: Федерація футболу України, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації та ІА «Центр новин». Деталі: centernews.com.ua.

 

едення заходу вул. Московська, 45/1 (спортивна зала)

Перейти до спискуВерсiя для друку