КМДА Київська міська державна адміністрація


8 серпня 2018

«Київ комфортний». Геннадій Заболотний, голова Деснянської РДА: «За підтримки Google втілюємо пілотний проект оцифровування району»

«Київ комфортний». Геннадій Заболотний, голова Деснянської РДА: «За підтримки Google втілюємо пілотний проект оцифровування району»

Деснянський район Києва (і зокрема його частина ‒ Троєщина) чи не найбільше оповитий народними жартами, мемами і навіть легендами. Тут вам і «метро на Троєщину», і «життя дало тріщину»... Та жодний із цих міфів не є обтяжливим для жителів одного з найбільших районів столиці. Навіть більше ‒ керівники району вважають, що їх із успіхом можна використати для брендування території.

Про те, як уже змінився і продовжує змінюватися Деснянський район, Департамент суспільних комунікацій спільно з «Укрінформом» поцікавилися у його очільника Геннадія Заболотного:

‒ Зараз на Троєщині за підтримки компанії Google ми втілюємо пілотний проект оцифровування району. Тобто, ми оцифруємо наші адмінбудівлі, створимо віртуальний простір. Зв’яжемо цей простір з Центром надання адміністративних послуг та іншими установами, і якщо вам потрібна буде якась послуга, ви у онлайн-режимі зможете подивитися, як і куди пройти, де розташований потрібний кабінет, як він виглядає і які там надаються послуги. У цьому віртуальному просторі вас зустрічатиме штучний інтелект, який даватиме підказки. Загалом ми хочемо оцифрувати практично все ‒ дороги, проїзди, школи, поліклініки, ‒ тобто весь публічний простір.

Що стосується соціально-економічного розвитку району, то за кількістю закладів освіти він посідає перше місце серед інших районів столиці, і друге ‒ за площею. У нас на початку року в черзі було близько 1360 дітей, а на сьогодні ‒ вже 850. Це тому, що ми робимо дуже багато реконструкцій, вводимо в експлуатацію додаткові групи за рахунок різних джерел фінансування. Нещодавно завершилася підготовка проекту з реконструкції садочку на Сабурова, 16. Раніше він був переданий в оренду, та в результаті довгих судових перипетій цей садочок знову повернувся у власність громади. Якщо у наступному році ми отримаємо кошти на реконструкцію, то незабаром матимемо ще один садочок ‒ знову ж таки гарний і сучасний.

Повний текст інтерв’ю ‒ за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.