КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2018

ОСН столиці залучатимуть нові джерела для фінансування соціально важливих проектів

Що ж таке проект, як його написати, які теми є найбільш актуальними на сьогодні, з яких частин складається проект, де шукати фінансування для свого проекту та багато іншого обговорювалося під час тренінгу «Проектний менеджмент», який відбувся 07 листопада для представників органів самоорганізації столиці. Тренінг організовано та проведено ГО «Молодіжна Альтернатива» за сприяння Департаменту суспільних комунікацій.

Під час навчання учасники мали змогу довідатися про ази та тонкощі проектного менеджменту: від написання проектної заявки і до використання програмно-цільового методу в плануванні діяльності ОСН; можливості залучення бюджетного фінансування, як можна отримати грант та де шукати необхідну інформацію про конкурси та проекти.

Разом із тренером учасники обговорили найбільш пріоритетні теми, порушених саме мешканцями мікрорайонів столиці.

Так, найбільш актуальними напрямками стали: освітній, спортивний, культурний та організація дозвілля для молоді.

‒ Саме за цими напрямками активні мешканці громади шукають можливості для реалізації тих чи інших інновацій та змін. А здобуті нові знання та навички в області проектного менеджменту повинні допомогти робити це більш професійно, а також допомогти залучити нові джерела для фінансування соціально важливих проектів, – зауважив заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Олександр Деніс.

Як зазначив тренер Олег Гришин, законом визначено, що органи самоорганізації населення – це представницькі органи, що створюються жителями, які проживають на території частини міста, для вирішення питань місцевого значення:

‒ З огляду на це, активістам ОСН потрібно бути відповідальними за процеси, які відбуваються на території їх проживання, вміти і розуміти потреби мешканців, розробляти і керувати проектами, що покращують життя в громаді, розуміти як визначати пріоритети, планувати та розподіляти завдання у команді та ефективно працювати з однодумцями.

Учасники одностайно погодились що тим, що тренінг є актуальним та потрібним для них і сприятиме підвищенню якості роботи та написанню проектних пропозицій.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.