Головна  →  Інформація ОСН  →  30 листопада 2018

Тренінг «етика ділового стілкування» для представників органів самооганізації населення

28 листопада у конференц-залі в ПАТ «Київпроект» за адресою вул. Б. Хмельницького, 16-22 відбувся тренінг «Етика ділового спілкування» за участю 50 активістів органів самоорганізації населення міста. Тренінг організовано та проведено громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» за сприяння Департаменту суспільних комунікацій.

Тренінг складався з трьох складових: «Етикет ділових контактів». «Ділова телефонна комунікація», «Ділове листування».

Етикетспілкування має важливе значення для кожного завдяки правильному спілкуванню кожен може показати себе з найкращої сторони; стати лідером в колективі; будувати партнерство, налагоджувати контакти; уникати конфліктних ситуацій, вирішувати проблеми тощо.

Таку тема для тренінгу було обрано у зв’язку з тим, що кожна людина повинна обов’язково вміти чітко і зрозуміло формулювати свою точку зору, аргументувати свою позицію, аналізувати висловлювання партнера, критично оцінювати пропозиції, які їй надходять. Необхідною умовою цього є вміння слухати, вести бесіду, створювати доброзичливу атмосферу, складати позитивне враження та ретельно готуватися до зустрічі.

Під час тренінгу учасники дізналися про:

  • Діловий етикет як встановлений порядок поведінки у сфері ділових контактів. Етичні вимоги до привітання у сфері ділових контактів.
  • Візитна картка як елемент ділових стосунків. Види, вимоги до оформлення. Основні правила обміну візитними картками для забезпечення взаєморозуміння в діловому спілкуванні.
  • Сучасні вимоги до ділової телефонної розмови. Тривалість та структура розмови. Мовна культура телефонної розмови. Структура ділового листа. Оформлення листа.
  • Правила етикету в діловому листуванні. Мовний етикет ділового листування.

Більшість учасників задоволені тренінгом, і вони готові на практиці застосовувати отримані знання та навички.

Перейти до спискуВерсiя для друку