КМДА Київська міська державна адміністрація


21 грудня 2018

Міський конкурс ГО 2018 року відбувся: громадські організації презентували свої проекти

Міський конкурс ГО 2018 року відбувся: громадські організації презентували свої проекти

20 грудня зустрілися громадські організації-переможці 2018 року для презентації виконаних проектів та підведення підсумків міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

Зустріч відкрив голова Конкурсної комісії, депутат Київської міської ради Олександр Бродський, який зауважив, що вцілому перший Конкурс пройшов вдало.

Приємно було бачити прекрасний клас просто неба в коледжі імені Сухомлинського, побудований за ініціативи БО «Освітній благодійний фонд Українського коледжу імені В.О.Сухомлинського»; які корисні заходи проведено «Голосієвською Криївкою», «Освітньою асамблеєю», Всеукраїнським об’єднанням «Розвиток.Розвиток», ГО «Демократичні ініціативи» та іншими; на актуальну тему булінгу звернула увагу ГО «Магнолія», яка створила відповідні ролики та корисну «гарячу лінію» не тільки для батьків, а й для дітей; великий творчий захід провела ГО «Арт Барбакан»; ГО «Культурне об’єднання «Хронотоп ЮЕЙ» взагалі створило своєрідний інтерактивний музей, де будинки-пам’ятки виступають одночасно експонатами та частинами сюжету опери; в рамках свого проекту «Юридична клініка» БО «БФ «Фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні» створив виїздні консультації для мешканців Києва, які на місцях могли отримати корисну для себе інформацію щодо правомірного використання житлово-комунального господарства, створення ОСББ; як змінився Музей родоводу до і після ремонтних робіт. І це ще не все, багато інших організацій, ідеї яких було втілено в життя на користь київської громади, плідно працювали над проектом майже півроку і досягли своєї мети.

Голова Комісії подякував всім, хто сприяв у проведенні Конкурсу, зокрема, Департаменту суспільних комунікацій, який забезпечив всі організаційні питання з проведення Конкурсу, членам Конкурсної комісії, які активно співпрацювали та визначили найдостойніших.

Начальник відділу комунікацій з громадськістю, секретар Комісії Наталія Петрова також вислова сподівання, що участь у конкурсі дала змогу організаціям не тільки реалізувати свої ідеї, але й сформувати нові перспективні завдання для організацій на наступний період:

‒ Можливо в наступному році серед конкурсних пропозицій також буде багато цікавих для міста ідей, авторами яких будуть і ті організації, які брали участь цьогоріч».

Також Наталія Петрова наголосила, що наразі Департамент працює над питанням розробки електронної платформи для проведення міського конкурсу проектів. Разом з тим, оскільки це потребує певного часу, в наступному році Конкурс пройде без змін, у форматі попереднього року, у зв’язку з чим Організатором вже сформовано графік проведення Конкурсу у 2019 році.

Увага! Конкурсні пропозиції від ІГС для участі у Конкурсі у наступному році за новим графіком прийматимуться з 8 січня до 8 лютого.

Відеопрезентації реалізованих проектів можна подивитись за посиланням.

Отже перший Конкурс «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» відбувся, підсумки підведені. Місто отримало нові корисні локації, нові заходи, нові ідеї. І це тільки початок…



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.