КМДА Київська міська державна адміністрація


21 грудня 2018

Департамент суспільних комунікацій презентував інформаційно-комунікативний проект «Імена, увічнені у вулицях Києва» (+ відео)

Департамент суспільних комунікацій презентував інформаційно-комунікативний проект «Імена, увічнені у вулицях Києва» (+ відео)

Як вже повідомлялося, на замовлення Департаменту суспільних комунікацій було створено цикл тематичних інформаційно-пізнавальних телепрограм про героїв та видатних киян, чиї імена увічнено у назвах столичних вулиць внаслідок «декомунізації» протягом 2014‒2018 років. Над проектом працювало ТОВ «Голдберрі», що стало переможцем закупівлі в системі «PROZZORО». Загалом створено 12 телепрограм.

Серед «героїв» ‒ політичний діяч та поет Василь Вишиваний, дослідник голодомору в Україні Джеймс Мейс, дисидент Вацлав Гавел, громадський діяч Богдан Гаврилишин, мовознавець Микола Лукаш, фольклорист Михайло Максимович, історик-мовознавець Юрій Шевельов, композитор Павло Чубинський, український художник Михайло Бойчук, оперна співачка Євгенія Мірошниченко, скульптор Олександр Архипенко, письменник Всеволод Нестайко.

Як зазначила в.о. директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко під час презентації проекту в інформаційному агентстві «Укрінформ», короткі фільми про видатних художників, письменників, істориків та митців будуть транслюватися на телеканалі «Еспресо» та офіційному youtube-каналі Департаменту суспільних комунікацій КМДА:

‒ Ми мало знаємо цих людей, а, коли дізнаємося, дивуємося і відчуваємо гордість за свою країну. Автор сценаріїв ‒ відомий журналіст Василь Зима ‒ запросив публічних інтелектуалів оцінити масштаб кожної особистості, їх роль в історії Києва,України. І вийшло цікаво. Це нове прочитання історії надважливе для нових поколінь...

Нагадуємо, минулого року на замовлення Департаменту суспільних комунікацій було створено 10 телепрограм про героїв, увічнених у топоніміці Києва. Усі ролики транслювалися на ТК «Київ» та були розміщені на офіційному каналі Департаменту на «Youtube».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.