КМДА Київська міська державна адміністрація


13 лютого 2019

Понад 57 відсотків киян підтримують вступ України до НАТО

Понад 57 відсотків киян підтримують вступ України до НАТО

Такі дані соціологічного дослідження «Моніторинг сприйняття мешканцями столиці державної політики у сфері євроатлантичної та євроінтеграції України на основі соціологічних опитувань», проведеного на замовлення Департаменту суспільних комунікацій «Науково-дослідним інститутом соціально-економічного розвитку міста».

Станом на грудень 2018 року 57,7% жителів столиці підтримують вступ України до НАТО. Опитування також показало, що 76,5% киян довіряють Європейському суду з прав людини, 53% ‒ Раді безпеки ООН і Раді Європи, 50,2% киян довіряють НАТО. Втім, лише 34% киян вважають себе повністю обізнаними щодо діяльності та структури НАТО.

‒ Департамент суспільних комунікацій розробив та видав для киян буклет «Чому НАТО», де ми сфокусували увагу на роз’ясненні перспектив та переваг членства у НАТО, також подано інформацію, яка розвінчує стереотипи і міфи про можливі ускладнення, якщо Україна вступить до Північноатлантичного Альянсу, ‒ заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту Віра Фамуляк-Зелінська.

 Буклет поширюється у публічному просторі на першому поверсі КМДА (вул. Хрещатик, 36).

 Довідково: опитування проводилось у червні-грудні 2018 року. Всього було опитано 2005 респондентів віком від 18 років і більше, які постійно проживають у Києві.

Завантажити pdf.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.