КМДА Київська міська державна адміністрація


5 березня 2019

Кияни активно подають проекти на Громадський бюджет ‒ 4

Кияни активно подають проекти на Громадський бюджет ‒ 4

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Новим авторам активно допомагають експерти Школа Громадського Бюджету Києва, де є актуальний розклад занять. Також можна отримати консультацію у пунктах супроводу ГБ за місцем проживання. Активно комунікують та відповідають на питання модератори й автори ГБ Фейсбук-групи Громадський бюджет: СПІЛЬНО (долучайтеся!).

Європейський досвід залучення громадян до розподілу коштів місцевого бюджету став реальним ресурсом взаємодії київської влади й громади. У буклеті «Кращі практики» ви знайдете надихаючі приклади, як зібрати команду і реалізувати спільну мрію.

Як зазначив перший заступник КМДА Микола Поворозник, у буклеті кожен може побачити, як змінюється наше місто завдяки плідній взаємодії активних представників громади і міської влади, яка використовує інноваційний інструмент електронної участі – Громадський бюджет:

‒ Він буде цікавий як новачкам Громадського бюджету, які бажають подати проекти, так і тим активним мешканцям, які хочуть, але поки вагаються проголосувати за той чи інший проект.

Серед реалізованих проектів-переможців представлені: «Скейт парк на березі Дніпра», «Фестиваль молодіжних ініціатив «Youthday», «Освітній проект Kyiv Radio School», «Галявина казок», «Radioday free open air в рамках святкування дня міста, «Реконструкція футбольного майданчика на вул. Генерала Потапова, 6 у Святошинському районі», «Zoo-урок»: просвітницький цикл гуманного поводження з тваринами для школярів», «Сита мобілка», «Соціальні послуги денного догляду для дітей з тяжкими порушеннями розвитку», «Освітлення прибудинкових територій автономними сонячними ліхтарями», «Рік науки для Києва, «Оновлення баскетбольного поля», «Bibliohub» для людей з вадами зору», «Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик», «Капітальний ремонт та облаштування клубу «Нивки».

Також у буклеті детально розписано guideline для майбутніх авторів: що таке «Громадський бюджет», як подати проект, FAQ-лист тощо.

Нагадуємо, що цього року з міського бюджету виділено 160 млн грн на ідеї, як покращити місто. Подати свій проект можна до 6 березня на сайті: gb.kyivcity.gov.ua.

Завантажити електронну версію буклету – за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.