КМДА Київська міська державна адміністрація


3 червня 2019

«Київ – столиця діалогу»: у Дарниці дали старт районним форумам громадянського суспільства (+ фото та відео)

«Київ – столиця діалогу»: у Дарниці дали старт районним форумам громадянського суспільства (+ фото та відео)

Про це повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Зокрема, у Дарницькому районі 30 травня відбувся перший з 10 форумів організацій громадянського суспільства, на який завітали більше 70 представників активної громадськості.

Кожен форум має на меті зібрати представників органів громадянського суспільства, щоб вони напрацювали концепцію розвитку кожного району.

Нагадаємо, що за ініціативи Департаменту суспільних комунікацій, починаючи з 2017 року, в столиці проводиться щорічний Київський Форум організацій громадянського суспільства. За два роки Київський Форум отримав позитивний резонанс як в середовищі активної громадськості столиці, так і серед структурних підрозділів міської влади.

Тож, враховуючи пропозиції учасників, у 2019 році форуми організацій громадянського суспільства відбудуться в усіх районах міста, результати яких, за принципом «від малого до великого», стануть основою для проведення третього міського форуму.

Відкриваючи Форум, директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк наголосив, що кожен район є унікальним за своєю географією, інфраструктурою, населенням та, зокрема, і громадським життям:

‒ Наразі для київської влади найважливішим питанням є налагодження діалогу із громадськістю, тому що лише спільна, злагоджена робота принесе місту користь. Наш діалог починається з районів, з питань, потреб та ініціатив, які можна вивчити, обговорити, віднайти шляхи їх реалізації тут і зараз».

Підтримали слова очільника Департаменту суспільних комунікацій голова Дарницької райдержадміністрації Сергій Левада та голова Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Богдан Назаренко.

Подальша робота відбувалася у форматі тематичних міні-тренінгів, семінарів та стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району».

Також протягом дня відбулася виставка-ярмарок районних громадських організацій з презентаціями їх кращих практик-кейсів.

Увага! Запрошуємо зацікавлених представників організацій громадянського суспільства міста Києва взяти участь у наступних районних форумах, які відбудуться:

  • 06.06.2019 ‒ Святошинський район (готель «Road», вул. Велика кільцева, 70);
  • 13.06.2019 ‒ Дніпровський район (готель «Турист», вул. Раїси Окіпної, 2);
  • 20.06.2019 ‒ Голосіївський район (готель «Мир», просп. Голосіївський, 70);
  • 27.06.2019 ‒ Солом’янський район (готель «Ibis», вул. Ползунова, 6).

Стати учасником Форуму можна зареєструвавшись за допомогою форми за посиланням.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.