КМДА Київська міська державна адміністрація


18 червня 2019

«Київ – столиця діалогу»: місце зустрічі – Дніпровський район (+ фото та відео)

«Київ – столиця діалогу»: місце зустрічі – Дніпровський район (+ фото та відео)

Форум організацій громадського суспільства «Київ – столиця діалогу», започаткований Департаментом суспільних комунікацій, продовжує впевнено крокувати районами столиці.

13 червня свої проекти, ініціативи та пропозиції щодо функціонування і розвитку міста Києва презентувала активна громадськість Дніпровського району. Загалом до участі у роботі локацій Форуму долучилися більше 80 представників організацій громадянського суспільства.  

Звертаючись до присутніх з привітальним словом, директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк зазначив:

‒ Одним з найбільших викликів громадянського суспільства в Україні залишається вміння сформулювати проблему і чітко поставити питання перед тими, хто приймає рішення. А ще – недостатній рівень знань та навичок застосування механізмів демократії участі. Тому основне завдання нашого Форуму ‒ збалансувати ці моменти шляхом підвищення обізнаності громадян щодо існуючих можливостей, показати успішні практики їх використання, і поступово створити умови для злагодженої роботи влади та громадськості у форматі «рівний-рівному».

Зазначимо, що церемонії відкриття Форуму передували навчальні семінари-тренінги щодо методик використання ненасильницького методу в діалозі влади та громади, а також особливості фандрайзингу для неурядових організацій.

Привітали та надихнули учасників зібрання до конструктивної роботи заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня, депутати Київської міської ради Вадим Васильчук, Олесь Маляревич, Павло Тесленко та Валерій Гуманенко. Про свій досвід у налагодженні співпраці з районною та міською владою розповіли перший заступник голови громадської ради при Київській міській державній адміністрації Анатолій Павленко та голова Координаційного комітету громадських рад міста Києва Артур Аракелян.

Усі напрацювання стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району», стануть частиною резолюції для ІІІ Київського Форуму організацій громадянського суспільства, який планується у листопаді цього року.

Тож ми не зупиняємось та запрошуємо зацікавлених представників організацій громадянського суспільства міста Києва взяти участь у наступних районних форумах, зокрема:

  • 20 червня: у Голосіївському районі (готель «Мир», просп. Голосіївський, 70);
  • 27 червня: у Солом'янському районі (готель «Ibis», вул. Ползунова, 6).

Стати учасником Форуму дуже просто – зареєструватись за допомогою форми за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.