КМДА Київська міська державна адміністрація


24 червня 2019

«Київ – столиця діалогу»: в Голосіївському районі визначили стратегічні напрямки розвитку міста (+ фото та відео)

«Київ – столиця діалогу»: в Голосіївському районі визначили стратегічні напрямки розвитку міста (+ фото та відео)

У столиці триває «літня» сесія форумів організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». Цього разу активних жителів та представників міської влади запросив найбільший район – Голосіївський.

За досить короткий проміжок часу столиця України зробила значний крок вперед у розвитку демократії участі, і не планує зупинятися на досягнутому. Районні форуми новий важливий етап роботи, за результатами якої наприкінці року буде організовано третій загальноміський форум ОГС.

‒ Ми переконані, що завдяки безпосередньому спілкуванню, спільному обговоренню проблематик та політик розвитку, відносини між владою та громадою набувають справжнього партнерського сенсу, що дозволяє робити наше місто кращим, – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Під час одноденного форуму учасники дискутували щодо використання ненасильницького підходу у діалозі влади та громади, як залучати ресурси для потреб ОГС, а також опрацювали адвокаційні кейси щодо протидії хаотичній забудові, захисту природно-заповідного фонду району, гендерної політики, надання житлово-комунальних послуг, запровадження системного діалогу влади з громадськістю тощо.

Нагадаємо, що форуми вже відбулися у Дарницькому, Святошинському та Дніпровському районах. За тиждень, 27 червня, форум організацій громадянського суспільства завітає у Солом’янський район столиці (готель «Ibis», вул. Ползунова, 6). Щоб стати його учасником, необхідно зареєструватись за посиланням.

Ще 5 районних форумів заплановано провести у вересні, а вже наприкінці осені відбудеться загальноміський форум. На ньому обговорять локальні й загальні проблеми столиці та способи їх вирішення у кожному районі міста.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.