КМДА Київська міська державна адміністрація


30 липня 2019

Міський конкурс проектів для ГО «Громадська перспектива»: представники Червоного Хреста України провели майстер-класи з надання першої допомоги

Міський конкурс проектів для ГО «Громадська перспектива»: представники Червоного Хреста України провели майстер-класи з надання першої допомоги

Другий рік поспіль Департамент суспільних комунікацій організовує та проводить міський конкурс «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету міста.

Як зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк, «цей крок до підтримки громадських ініціатив та проектів, направлених на вирішення актуальних питань місцевого значення:

‒ Це формує сприятливе середовище для налагодження ефективного механізму взаємодії влади та громади на засадах партнерства і взаємної відповідальності. Цьогорічні 17 переможців отримали можливість реалізувати свої ідеї за рахунок бюджетних коштів на загальну суму 2,9 млн гривень.

30 липня Київською організацією Товариства Червоного Хреста в рамках проекту «Волонтер ‒ як складник прозорості в діяльності державної влади, та приклад громадської свідомості» пройшла акція «Ваша безпека – наша турбота», де кожен бажаючий отримав практичні навички з надання першої домедичної допомоги, консультації лікарів, мав змогу виміряти свій тиск та поспілкуватися з фахівцями з дитячої психології.   

Голова Товариства Червоного Хреста міста Києва Тетяна Гоєнко розповіла:

‒ Залізницю, як локацію, ми обрали не випадково. Адже зараз іде активний сезон відпусток і Центральний вокзал є місцем великого скупчення людей. Саме у таких місцях кожному може стати зле, тому важливо знати, що робити у такій ситуації. Наші волонтери сьогодні протягом двох годин навчатимуть відвідувачів вокзалу правильно надавати першу домедичну допомогу.

На останок Роман Лелюк висловив сподівання, що участь у конкурсі дасть змогу організаціям не тільки реалізувати свої ідеї, але й сформувати нові перспективні завдання на майбутнє.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.