КМДА Київська міська державна адміністрація


24 вересня 2019

Проєкт-переможець міського конкурсу «Громадська перспектива» ‒ «Демократія дитячого майданчика» ‒ було представлено на львівському BookForum

Проєкт-переможець міського конкурсу «Громадська перспектива» ‒ «Демократія дитячого майданчика» ‒ було представлено на львівському BookForum

18-22 вересня 2019 року у Львові в 26-те відбувся головний культурний фестиваль країни ‒ BookForum з фокусною темою – «Відшукування причетного». На вибір теми надихнув однойменний вірш Грицька Чубая, 70-ти річчя від дня народження якого відзначається у 2019 році.

Оскільки в українській мові слово «причетний» співзвучне до слова «причина», всі учасники Фестивалю своїми роботами ще раз довели, що нема таких речей та явищ, до яких би людина не була прямо чи опосередковано причетна у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не має явного підтвердження. Відповідальності перед майбутнім, перед людством, перед довкіллям, і в першу чергу – перед самим собою, ось головні причетності кожного з нас.

В рамках тематичного кластеру візуальної книги директором Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Романом Лелюком було представлено у форматі артбуку спецпроект «Демократія дитячого майданчика», який в цьому році став також переможцем київського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

Фотограф Франсіс Мазюе створив альбом як книжкову музеєфікацією маловідомих закутків Києва, що підкреслює значення дитячого майданчика як окремого архітектурного явища та невід’ємного елементу в урбаністичному ландшафті сучасної української столиці, який є єдиним гармонійним організмом. 

Як підкреслив Роман Лелюк у своїй презентації, що Київ, як і Львів, завжди об’єднував навколо себе кращих представників творчої та громадської інтелігенції, був осередком сучасних ідей, забезпечував відродження та збереження цікавих традицій та звичаїв:

‒ Київська влада другий рік поспіль проводить конкурс підтримки громадських проєктів, серед переможців якого став також проєкт «Демократія дитячого майданчика». Сподіваємося, що поява цього неординарного артбуку буде цікава не тільки для київської громади, а й для всієї України. До того ж проєкт виданий у Рік Франкофонії в Україні, що в свою чергу надасть важливого імпульсу розвитку стосунків України і Франції та франкофонних країн саме у царині культурної дипломатії.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.