Головна  →  Новини  →  27 вересня 2019

«Київ соціальний»: Департамент суспільних комунікацій готує серію буклетів про соціальні послуги, які надаються у столиці

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Вже підготували другий буклет – «Третій вік: міські сервіси і послуги», присвячений пільгам та послугам, які можуть отримати кияни, не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю та частковою втратою рухової активності.

У віснику детально описані послуги Київського та районних територіальних центрів соціального обслуговування, зокрема: догляд вдома, транспортне перевезення, соціальна адаптація, психологічне консультування тощо.

Тут також можна отримати інформацію про безкоштовне навчання в «Університеті третього віку», які діють факультети і як подати документи на навчання.

‒ Коли заглиблюєшся у певну проблематику, розумієш, що кількість послуг, які надає місто, і кількість людей, які воно обслуговує, є величезними. Але чомусь так сталося, що більшість киян майже нічого не знають про послуги та можливості, які дає місто. Ми цього року вирішили приділити окрему увагу інформуванню киян про послуги, які надають муніципальні установи. Так, спільно з Департаментом соціальної політики ми готуємо серію буклетів про соціальні послуги у столиці. Наприклад, для людей літнього віку ми друкуємо спеціальні вісники, пояснюючи, де можна пройти лікування, реабілітацію, провести дозвілля, вiдвiдати комп’ютерні курси. Також заплановано створення інформаційно-довідкових буклетів про послуги для дітей з інвалідністю, електронні сервіси, Картку киянина тощо, ‒ директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Нагадуємо, перший інформаційний вісник ‒ «Третій вік»: увага і турбота» ‒ присвячений Геріатричному пансіонату, пільгам та послугам, які можуть отримати літні кияни у рамках програми «Турбота. Назустріч киянам».

Перейти до спискуВерсiя для друку