КМДА Київська міська державна адміністрація


4 жовтня 2019

Міський конкурс проєктів для ГО «Громадська перспектива»: у КМДА презентували артпроєкт «Демократія дитячого майданчика»

Міський конкурс проєктів для ГО «Громадська перспектива»: у КМДА презентували артпроєкт «Демократія дитячого майданчика»

Вчора в кулуарах Колонної зали Київської міської державної адміністрації всі бажаючі мали чудову можливість долучитися до цікавої роботи французького митця Франсіса Мазюе ‒ спецпроєкту «Демократія дитячого майданчика».

Герої артбуку – це прості кияни та відомі всім люди, які через своє сприйняття чогось знайомого і такого рідного дали можливість своїм глядачам та читачам ще раз зазирнути у дитинство.

Своєю роботою автор підкреслив, що у проміжку між минулим та сьогоденням, пам’яттю та «альтернативною» історією, здається, взагалі відсутні стримуючі фактори для творчої фантазії художника.

Всі, хто був на презентації, мали змогу особисто поспілкуватися з Франсісом Мазюе та отримати у подарунок фотоальбом з автографом.

Присутня на заході заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда також привітала французького митця з успішним артпроєктом і висловила сподівання, що він на цьому не зупиниться і продовжить свій творчий шлях саме у місті Києві.

Директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк ще раз підкреслив, що саме завдяки міському конкурсу проєктів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» робота пана Франсіса стала відомою не тільки серед київських представників громадськості, а й була презентована на головному культурному фестивалі країни ‒ BookForum:

‒ Я переконаний, що і надалі участь громадських організацій з такими креативними ідеями у міських конкурсах та акціях матиме широку підтримку міської влади та сприятиме взаємовигідній співпраці, направленій на збереження традицій міста, його історичних цінностей та доступності об’єктів культури для всіх киян.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.