Головна  →  Інформація ОСН  →  3 січня 2020

Працівники органів самоорганізації населення покращили професійні знання

Для штатних працівників (керівників та секретарів) органів самоорганізації населення міста Києва в рамках виконання міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017-2019 рр.» в листопаді - грудні 2019 року проведено цикл навчальних семінарів та «круглих столів».

Заходи організовано та проведено громадською організацією «Мережа соціальних проєктів» на замовлення Департаменту суспільних комунікацій.

З метою підвищення рівня професійної підготовки працівників комітетів столиці проведено шість навчальних семінарів та три «круглі столи» на актуальні для розвитку місцевого самоврядування теми, зокрема:

  • «Механізми виконання органами самоорганізації населення повноважень»,
  • «Конфлікти, як явище у взаємодії влади та громади: шляхи вирішення», «Інструменти виконання повноважень органами самоорганізації населення: від теорії до практики»,
  • «Адвокасі у місцевому самоврядуванні»,
  • «Кібербезпека в діяльності ОСН»,
  • «Новації законодавства у сфері ЖКГ та шляхи їх впровадження»,
  • «Організація діловодства в ОСН»,
  • «Нормативно-правові підстави здійснення повноважень керівником, секретарем, заступником та членами комітету».

Приємно відмітити, що важливу організаційну та інформаційно-методичну допомогу у змістовному наповненні заходів щодо обговорення новацій у сфері житлово-комунального господарства взяли представники департаментів КМДА:  житлово-комунальної інфраструктури, економіки та інвестицій, соціальної політики та комунального підприємства «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО».

Загалом участь у заходах взяли понад 400 учасників, при цьому кожен охочий мав можливість обрати більш цікаву для себе тему обговорення.

Заключним заходом року стала конференція на тему: «Підсумки виконання міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017-2019 рр.» у 2019 році», проведена 15 грудня 2019 року для працівників представницьких органів столиці – комітетів під час  III Київського Форуму організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». На конференції вдалося не тільки підвести підсумки діяльності київської міської влади у напрямку сприяння діяльності органам самоорганізації населення за рік, а й окреслити перспективи їх діяльності на 2020 рік. Крім того, захід був чудовою нагодою налагодження та зміцнення комунікативних зв’язків між органами самоорганізації населення та інститутами громадянського суспільства столиці.

Сподіваємося, що організовані Департаментом суспільних комунікацій навчальні заходи надали можливість працівникам органів самоорганізації населення здобути нові знання щодо інструментів та механізмів виконання власних повноважень і слугуватимуть міцною опорою у вирішенні найважливіших питань місцевого значення столичної територіальної громади.

Перейти до спискуВерсiя для друку