Головна  →  Новини  →  30 квітня 2020

Успішно розпочато реалізацію одного з проєктів – переможців міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада»

Успішно розпочато реалізацію одного з проєктів – переможців міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада»

55 активних підлітків м.Києва завершили 2-модульну навчальну програму «Знайомтесь, це проєкт», організовану студентами Київського осередку Української Академії Лідерства. Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА, як переможець Конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

4-12 квітня відбулася теоретична частина 2-модульного навчання у рамках проєкту «Знайомтесь, це проєкт». Це навчальна програма для активних підлітків 14-16 років м. Києва, за час якої учасники дізналися про інструменти громадської участі, отримали теоретичні знання проєктного менеджменту, досліджували свої емоції, опанували ази комунікації, навчилися презентувати свої ідеї, аналізувати їх та перетворювати у проєкти. Навчання проходило окремо для учасників правого та лівого берегів столиці. Окрім онлайн-лекцій, підлітки працювали над розробкою ідеї у командах. Важливо зауважити, що кожна команда має свого ментора – людину, яка вже має певний життєвий та професійний досвід, яким залюбки ділиться з учасниками.

«Власне життя – це найважливіший проєкт, і лише ти несеш повну відповідальність за нього. Як ти це робиш – це вже інше питання. Радий, що за підтримки київської влади студентам УАЛ Київ вдалось організувати столичним юнакам таке ефективне та цікаве навчання з практичною складовою». – говорить Дмитро Кулібаба, заступник директора Центру публічної комунікації та інформації.

Перший модуль навчання відбувся 4 та 5 квітня для учасників правого та лівого берегів відповідно. У ці дні вони дізнались про існуючі інструменти участі громадян від Дмитра Кулібаби, опанували ази проєктного менеджменту на лекціях Руслани Коренчук (правий берег) та Анни Гладкої (лівий берег) та досліджували емоцію страху разом із Даною Константиновою. Протягом другого модуля навчання, 11 та 12 квітня для правого і лівого берегів відповідно, учасники вчились, як комунікувати про проєкт з Веронікою Кобзистою та Євгеном Бондаренком. А також продовжили вивчати аспекти проєктного менеджменту (комунікація всередині команди, визначення ролей у команді) з Русланою та Анною. Після цього учасники мали можливість презентувати свої проєкти на пітчингу та отримали зворотній зв’язок від досвідчених суддів: менеджерки Київського осередку УАЛ Ганус Катерини; заступника директора Всеукраїнського молодіжного центру Андрія Атрощенка; Руслани Коренчук; Анни Гладкої; Вероніки Кобзистої та Євгена Бондаренка.

Своїми враженнями поділилася Чуднецова Анна, учасниця з Деснянського району м. Києва: «Цей проєкт дуже змінив моє ставлення до багатьох речей: моїх страхів, комунікації, роботи в команді, співпраці з владою. Взагалі, я відкрила сферу менеджменту з іншого боку, бо раніше мала зовсім інше уявлення. А головне - отримала багато мотивації для створення власного проєкту, тому ми із командою вже над цим працюємо». Зараз учасники мають близько 2 місяців для реалізації своїх ідей. У нас є певні вимоги та рекомендації до цих ініціатив: очікуємо проєктів саме в онлайн-просторі; цільова аудиторія у межах 14-35 років; бюджет від 0 до 10000 грн; охоплення 20+ учасників і, звичайно, звітність після проведення. Водночас, не ставимо ніяких обмежень щодо проблематики, ідей проєктів. Тому очікуйте у Києві ще більше різноманітних ініціатив та активізацію молоді!

Організатори «Знайомтесь, це проєкт» – це студенти Київського Українська академія лідерства (10-місячна освітня програма особистісного та суспільного розвитку для випускників шкіл віком 16-20 років. Місія Академії  – вплинути на глибинні соціальні процеси в українському суспільстві шляхом формування генерації молодих людей, які беруть відповідальність за нашу націю та мають необхідні для цього здібності).

Перейти до спискуВерсiя для друку